Verwachting waargemaakt: volgende ronde bereikt!

RKDVC JO19-1
16-11-2016
0-4

Scheidsrechter:   Jonkers, P.L.
Vandaag de bekerwedstrijd tegen RWB in Waalwijk. Op papier moet deze wedstrijd natuurlijk gewonnen worden, feit is alleen wel dat voetbal niet op papier gespeeld word maar op gras, dan wel niet kunstgras. Op woensdagavond 17 november werd er beslist wie er naar de volgende ronde in de beker ging. We trapten af om 20:00 uur. Vanaf het begin was er veel balbezit voor ons. Het was veel rondspelen en loeren op een opening. In de 5e minuut was daar Osman met een hele mooie actie, de keeper had nog antwoord op zijn poging maar de mee opgekomen Ralph maakte de 0-1 in de rebound. Het bleef vooral zoeken, RWB bleef ver achteruit gezakt voetballen en liet ons komen. Pas in de 12de minuut kwamen zij voor de 1e keer in schotpositie maar Jordan red, dit ging wel ten koste van een corner. De eerste minuten waren we oppermachtig maar vooral na de 10de minuut kwam er af en toe wat slordigheid in ons spel naar boven. Gelukkig duurde dit maar enkele minuten en kon er weer aan het passingspercentage gewerkt worden. Hieruit ontstaan veel mogelijkheden maar weinig echte kansen. Wanneer we aanvallend iets nauwkeuriger zijn, hadden er zomaar heel veel meer goals kunnen vallen. Korst voor rust krijgt de langs de zijlijn opgestormde Rik de bal perfect in de loop ingespeeld. Rik geeft de bal hard en laag voor waardoor Osman de bal in kan tikken en de score kan verdubbelen. Dat we de rust met 0-2 ingaan ligt echt aan ons zelf, de score had al 0-3 of 0-4 kunnen staan. In de 2e helft gaat het spelbeeld uit de 1e driekwartier verder. Ditmaal wel met een 0-2 voorsprong, RWB leek het wel goed te vinden. Roy scoorde nog 3-0 nadat Jelle de bal goed afschermde en rustig teruglede. Het jammere is dat vooral na deze goal iedereen zijn eigen spelletje ging spelen, wat het voetbal niet ten goede kwam. We zijn het beste als team. In de 80 minuut scoorde invaller Sam, en zo zorgde hij ook voor de eindstand. Zo gaan we, (zoals verwacht) door in de beker. Ongeveer 64 uur na het laatste fluitsignaal van de scheids, die prima floot, staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Ditmaal voor de competitie, Meerssen komt dan naar Drunen toe. Succes!

Jordan in de rust vertelde dat hij niks te doen had?