Taxandria JO15-1
19-11-2016
3-1

Scheidsrechter:   Heeswijk, A. van… (+1)
Op deze zaterdag in November stond er voor DVC JO15-2 de laatste poulewedstrijd voor de beker op het programma. Tegenstander was Taxandria JO15-1 uit Oisterwijk, sterke middenmotor uit 'n andere 1ste klasse. Voor beide teams de laatste bekerwedstrijd voor dit seizoen.Dus stond er niets meer op het spel* en kon er(net als altijd) "lekker vrijuit" gevoetbald worden, misschien mede door dit gegeven* leken er vandaag enkelen helemaal los te gaan want wat er de 1ste helft aan veldspel, inzet en spelvreugde getoond werd door allen, was voor iedereen die met dit leuke team betrokken is een genot om naar te kijken. Met Max in 'n hoofdrol die, eindelijk, z'n snelheid goed gebruikte en daardoor 2 identieke goals scoorde. 2x maal werd ie uitstekend in de diepte aangespeeld en kruiste(nu wel!!) voor z'n tegenstander langs en schoof de bal (eindelijk ook!!) beheerst onder de Oisterwijkse-keeper door.Dat ie de 3e X de bal aan Jamiro gunde was mooi, maar leverde helaas geen doelpunt op. Maar ook de middenvelders en de verdediging speelden zoals we dit seizoen nog niet gezien hebben, fel en kort op de tegenstander. De enkele keer dat Tax. dan toch 'n kans kreeg was daar Luuk(-geluk?),om zijn doel, met hulp van paal en lat, schoon te houden. "Slechts"2-0 bij rust, zou deze voorsprong genoeg zijn?
Met de harde wind nu mee wilden we de 2e helft proberen de ruimtes achter hun verdediging nog beter te benutten. Maar vreemd genoeg(over -of onderschatting?)waren we de 1ste 10 minuten geen schim meer van de ploeg van voor rust, met al heel snel de 2-1 op het scorebord. Dat was weer ff billenknijpen , van niet weer he!Maar eigenlijk uit 't niets was daar weer onze Maxi, die 'n snel genomen vrije trap op maat van Stefke, op juiste waarde en snelheid schatte en de bal met 'n technisch hoogstandje, werkelijk, prachtig over de verbouwereerde Tax-goalie, lobte?lepelde?tikte? 3-1.Deze goal bracht de rust terug in ons spel en ontnam Tax. de illusie op meer dan de aansluitingstreffer. Wel bleef het nog steeds 'n aantrekkelijke wedstrijd mede door de sportieve strijdlust van beide teams.En omdat erbij Tax. 'n paar zeer technisch begaafde spelers lieten zien best wel aardig te kunnen ballen, waar onze harde kern(en wij) toch ook wel van konden genieten. Maar Mats liet zich als leider van de defensie niet gek maken door dit spel en loste vrijwel alles rustig op. Boys 'n compliment voor alle 15+(1**), dit was wat wij, jullie al meer gezegd hebben, echt wel kunnen maar nog veel te weinig hebben laten zien. Hold it on!! Vandaag willen we bij, uitzondering, 1 speler xtra benoemen, DIT is nou de CAN, die we allemaal willen zien en zeer goed kunnen gebruiken(niet die van enkele weken terug!!)
We hadden je die(kans op 'n) goal voor rust zo gegund!!!