SV Valkenswaard 3
29-01-2017
4-1

Scheidsrechter:   Peter Hagelaars (Scheidsrechter)
De dooi is ingetreden, zo aan het einde van januari. Een prima gelegenheid om in de bak met vet de schaatsen voor de kicksen te verruilen. Een spectaculaire loting die volgde op een even zo spectaculaire 8-3 overwinning op FC Engelen, koppelde RKDVC op het eigen sportpark aan SV Valkenswaard 3. De mannen uit Striepersgat zijn een gewaardeerde kracht in de vierde klasse en beschikken met 29 selectiespelers over een sloot aan ervaring. De verwachtingen voor deze kwartfinale van de KNVB-beker waren in beide kampen dus hooggespannen.

Het thuisvoordeel op het kunstgrasveld werd in de eerste 15 minuten van de wedstrijd volledig teniet gedaan door de SV. Met vlot positiespel werden de voorwaartse meerdere keren op snelheid de diepte ingestuurd en de verdediging van ’t zesde moest alle zeilen bij zetten om een tegentreffer te voorkomen. De afstanden tot directe tegenstanders en tussen de linies waren aan Drunense kant vaak te groot en balbezit slechts secondewerk. Toch kreeg RKDVC halverwege de eerste helft meer grip op de wedstrijd en verschoven de meest dreigende momenten richting het doel van Valkenswaard. En juist op dat moment kwam Valkenswaard op voorsprong. Een snelle counter eindigde in 1 op 1 met BlackBerry, die het antwoord schuldig moest blijven op de inzet van de spits. 0-1. RKDVC hield vast aan de minuten van voor de openingstreffer en ging weer vol beleving in de aanval. In de 35e minuut gaf Mark van Engeland glans aan zijn rentree na lang blessureleed, met een goede assist op Jasper Koole die de 1-1 binnen kon schieten.

Na rust bleef RKDVC de wedstrijd controleren en langzaam maar zeker vertoonde de ervaren krachten van Valkenswaard tekenen van vermoeidheid. ’t Zesde bleef druk zetten en Norbert Kolen stuurde Dennis Damen de diepte in. Onze kersverse papa die, naar goed Zuid-Amerikaans gebruik, vandaag voor het eerst zijn voetbalkunsten aan zijn pasgeboren zoon kon tonen, liet zien uit welk hout hij was gesneden. Met een uitgemeten voorzet zorgde hij ervoor dat Jasper Koole van dichtbij kon binnenkoppen. Deze 2-1 voorsprong was de definitieve nekslag voor de Kempenaren. Zelfs met 10 man, na een tijdstraf voor Marco Pulles, bleef RKDVC 6 domineren. Gezien de leeftijd van onze tegenstanders zou wat meer zelfbeheersing niet hebben misstaan. Natrappen en enkele forse overtredingen zorgden ervoor dat de bezoekers de wedstrijd met 8 man moesten uitspelen.

In de tussentijd liep RKDVC uit naar 4-1. Beide keren was het ‘good old’ Maarten van Bokhoven die als aangever fungeerde. Jasper Koole tekende met een kopbal voor de 3-1. Het slotakkoord kwam van Rik Blokland, de pass van Maarten zou op een biljartlaken niet hebben misstaan, Rik gaf de keeper een koekoek en wandelde de 4-1 binnen.

De halve finale is een feit, Heidrich, kom er maar in!