Real Lunet 1
12-03-2017
1-1

Scheidsrechter:   Moll, L.W.M. van
Vanaf de aftrap kreeg het publiek een openwedstrijd gepresenteerd. Beide ploegen speelde vol op de aanval. Waardoor over en weer kansen te zien waren. In de 14de minuut bezorgde de scheidsrechter RKDVC een numeriek overwicht. Een speler van Real kreeg een rode kaart voor een overtreding waarvoor gele kaart had kunnen voldtaan. Het gevolg was dat Real zich moest heroriënteren. Direct vanuit de vrije trap werd de bal diep op Jan Bullens gespeeld. In een duel met de doelman zou deze een overtreding op hem maken. Deze werd bestraft met een strafschop. Deze buitenkans werd door Damian van Bijnen onberispelijk benut, 0-1. Ook hierna bleven beide ploegen op de aanval spelen. In de 28ste minuut zou ook RKDVC op een rode kaart worden getrakteerd. Daan Dekkers raakte bij een uitval van Real een aanvaller van de gastheren. De scheidsrechter oordeelde dat hier sprake was van een doorgebroken speler. Maar gezien de positie van twee verdedigers had de referee ook hier met een gele kaart kunnen volstaan. Het gevolg van deze rode kaart was dat reserve doelman, Jelte van der Linden, zijn debuut in het eerste team mocht maken. In de 30ste en 32ste minuut was RKDVC tot tweemaal dicht bij een tweede treffer. Eerst was het Guus Berens dicht bij een treffer. Zijn inzet kon door de doelman met een hakje nog net uit het doel worden getikt. En twee minuten later zag Jan zijn schot via de binnenkant van de paal uit het doel gaan. Ook was Real nog dicht bij een treffer. Maar in de 33ste minuut was het Jelte die knap zijn doel schoon hield.
De tweede helft namen de gastheren meer het initiatief. Nadrukkelijk werd het doel van RKDVC gezocht. RKDVC moest zich beperken tot het spelen op de counter. Zo kon Yori van Delft in de 62ste minuut door de verdediging van de gastheren breken. Zijn schot gaat via de paal uit het doel. De doelpogingen van Real waren ook niet zonder gevaar. Maar telkens kon Jelte reddend optreden. Tot in de 71ste minuut kon hij zijn doel schoon houden. Toen moest ook hij zijn meerdere erkennen. Op een schot van Bas van den Berk was hij ook kansloos. Na dit doelpunt veranderde het spelbeeld niet wezenlijk. Real zocht iets meer de aanval en RKDVC kon nog enkele malen gevaarlijk counteren. Maar beide verdedigingen hielden knap stand.

Opstelling:           Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Rick van Woerkom, Christiaan van de Velden, Yori van Delft, Martijn van Esch (Ray Kivits 75ste), Jan Bullens (Roy Lamers 58ste), Maurice Adegeest (Jelte van der Linden 27ste), Guus Berens
Scoreverloop:      0 - 1 Damian van Bijnen 15de minuut
                             1 - 1 Bas van de Berk 71ste minuut
Toeschouwers:     100