RKJVV/V. Dalsen 1
19-03-2017
2-0

Scheidsrechter:   Düzdüsen, K.

RKDVC kwam vandaag uit tegen RKJVV uit Den Bosch. De thuiswedstrijd in de eerste helft van dit seizoen werd gewonnen met 2-0. Na het gelijkspel van vorige week en met Roel Bijsterbosch op het doel werd van vandaag op een droge middag gespeeld.
De wedstrijd begon voorzichtig aan beide kanten. RKDVC probeerde via een verzorgde opbouw vanuit de verdediging de aanval te zoeken. In het begin verliep dit niet soepel. RKJVV had in de beginfase wat meer balbezit maar kon ook niet gevaarlijk worden. In de 7e minuut kreeg RKDVC een eerste mogelijkheid. Jan Bullens kreeg de bal vanaf de linkerkant mooi voor, maar de voet van Guus Berens was te ver om echt gevaarlijk te worden. Het eerste kwartier bleef vrij vlak tot dat een aanvaller van RKJVV de bal vanaf links voorgaf en deze onverwacht over Roel Bijsterbosch het doel in ging. RKDVC stond 1-0 achter. RKDVC probeerde met de bekende speelstijl de aanval te zoeken maar kon geen echte vuist maken. In de 19e minuut werd Guus flink onderuit gehaald wat een gele kaart opleverde voor de linkervleugelverdediger van RKJVV. De vrije trap leverde helaas niets op. Ook RKJVV bleef niet ongevaarlijk. In de 24e minuut kon aardig gekopt worden uit een aanval, maar de bal ging naast het doel van Roel. De grootste kans in de eerste helft was voor Guus. Hij brak door vanaf de rechterzijde en ging met een verdediger op zijn hielen richting het doel. De keeper voorkwam de 1-1. In de 31ste minuut tikte Christiaan van de Velden de bal nog tegen buitenkant van de paal na een leuke aanval. In de 37e minuut was Jan dichtbij het doel, maar de bal ging naast. Ook RKJVV kreeg nog mogelijkheden in het laatst deel van de 1e helft. Deze troffen gelukkig geen doel. RKJVV liep een 2e gele kaart op net voor het rustsignaal door Giel Brandts vlak voor het strafschopgebied onderuit te halen. De vrije trap leverde niets op, de kopbal ging naast.
De opdracht in 2e helft was duidelijk voor RKDVC: doelpunten maken. Het eerste kwartier gaf enigszins een vergelijkbaar spelbeeld te zien. Dit veranderde tot dat Roel in de 60e minuut het veld uitgestuurd werd. Midden op de helft van RKDVC kaatst een bal van een verdediger op een aanvaller terug. Vervolgens ging een snelle aanvaller alleen richting Roel. Roel kwam op tijd uit zijn doel maar maakt hiervoor ruim buiten het strafschopgebied hands. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde Roel meteen de rode kaart. Tim Willemse mocht vervolgens zijn debuut maken in het eerste en Jan werd als aanvaller naar de kant gehaald.
Het was duidelijk dat dit moment RKDVC had geprikkeld. Met meer wilskracht en passie werd de wedstrijd vervolgd. Een sterk spelende Giel kon regelmatig vanaf de rechterkant naar voren komen. Zijn harde werken werd beloond met een vrije trap kort van het strafschopgebied aan de rechterzijde. Dit leverde helaas niets op. Kort daarna kon RKDVC bijna op gelijke hoogte komen. Uit een aanval over links kon Maurice Adegeest de bal over de doelman koppen. Op de doellijn werd deze bal door een verdediger net weggehaald. RKDVC bleef doorgaan maar onverdienstelijk viel toch de 2-0 in de 70e minuut. Door misverstand in de verdediging tikte Rick van Woerkom de bal over zijn eigen doelman heen. Dit was toch wel tegen de verhouding in omdat RKDVC in deze fase het beste spel toonde. RKDVC bleef met veel energie spelen. Het werd helaas niet beloond met een doelpunt. Ze moest ook alert blijven spelen want RKJVV kon af en toe gevaarlijk in het buurt van het doel komen. In de 42e minuut kon keeper Tim de 3-0 voorkomen door de bal goed weg te tikken. In de 45e minuut had Christiaan nog een mooi schot op het doel. Helaas ging deze net boven de kruising over het doel. De punten bleven deze zondag helaas in Den Bosch. RKDVC was zeker niet de mindere ploeg vandaag, speelde verzorgder voetbal dan RKJVV, maar had vandaag ook minder geluk.
Een meegereisde toeschouwer.

Opstelling                  Roel Bijsterbosch (rood 60e minuut), Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen (aanvoerder), Rick van Woerkom, Yori van Delft, Christiaan van der Velden, Bas Verhoeven, Jan Bullens (Tim Willemse 60e minuut), Maurice Adegeest en Guus Berens (Stijn Holtslag: 78e minuut).
Score verloop            1-0 RKJVV-14e minuut
                                    2-0 RKJVV-70e minuut
Toeschouwers:           ca 100 (waarvan de helft uit Drunen)