Rhode JO19-1
18-03-2017
1-2

Scheidsrechter:   Ven, M.H.L. van de… (+1)
Deze week werd thuis gespeeld tegen de bijna-rhode-lantaarn-drager, Rhode. We begonnen best prima, in de 2e minuut was daar al de kans voor Osman op de 1-0, maar hij werd afgevlagd en dus ook gefloten. De scheids, die overigens pas erg laat hoorde dat hij deze wedstrijd moest fluiten, floot prima. Er was ook een lange bal van Ruud op Thom, de laatstgenoemde maakt een actie en hij neemt het doel onder vuur. De keeper red maar Osman stond, zoals een spits betaamd, op de goede plek om de bal binnen te prikken. Net voor hij dat wil doen word hij ten val gebracht en dus gaat de bal op de stip. Osman gaat zelf achter de bal staan maar de keeper brengt redding. Geen vroege voorsprong dus. Gelukkig is het kort daarna toch raak. Bas onderschept de bal, de bal komt bij Ersel, deze geeft een mooie pass op Jelle die de bal keurig binnen schuift, 1-0. In de eerste fase van de wedstrijd hadden we overwicht. Het spel was weliswaar wat slordig, maar wel een voorsprong en meer balbezit. Hier kwam al snel na de goal van Jelle verandering in. Veel passjes komen niet aan bij de bedoelde bestemming. Wanneer de keeper van Rode besluit om de bal op te pakken buiten de 16, is daar de grootste mogelijkheid in deze periode voor RKDVC. De vrije trap van Roy is ongevaarlijk, Ersel schoot nog maar eigenlijk niet noemenswaardig. Het spel van RKDVC werd steeds slordiger, steeds meer onnodig balverlies en ook steeds meer mensen hadden moeite om te blijven staan op dit drassige veld. In de 38ste minuut is daar de gelijkmaker. Een foutje in de opbouw in onze verdediging zorgde ervoor dat de 1-1 na 2 passjes op het scorebord gezet kon worden. Rhode rook bloed, we speelden immers niet heel erg sterk. 6 minuten na de gelijkmaker was er een vrije trap voor Rhode, niet ver van de 16 vandaan. De vrije-trappen specialist van Rhode zag waar een vrij hoekje was en schoof de bal erin. Zo stond het kort voor rust 1-2. Over wat er na de rust gebeurde wil ik eigenlijk geen woorden aan vuil maken. Het enige wat echt het vernoemen waard is, is de enorme pegel van Ruud op de paal en dat Jordan ons een aantal keer heeft gered en een nog grotere nederlaag wist te voorkomen en een goed schot van Ersel in de laatste seconde, die van de lijn werd gehaald. Het zal lastig worden om met dit spel dit seizoen nog een punt te halen, met een loodzwaar programma voor de boeg. Om te beginnen mogen we het Nuenen lastig gaan maken. We zouden een grote rol in de titelstrijd kunnen gaan spelen maar dan moet het toch echt anders dan de laatste weken. Succes mannen!