SC Elshout VR2
RKDVC VR1
19-03-2017
0-1

De wedstrijd in en tegen het altijd lastige Elshout stond op het programma. Er stond een fris windje op deze zondagmiddag, het gras was aangevreten door de koeien en iedereen was weer nuchter. Perfecte omstandigheden om een lekker potje te voetballen. Sporadisch waren er wel wat mooie combinaties van RKDVC maar dan missen de dames net die ene spits, die er 35 per seizoen in legt. Wel werden er een aantal corners aan deze aanvallen overgehouden. Het spel van RKDVC oogde wat slordig, maar al met al was RKDVC toch de beste ploeg van het veld. Elshout kwam maar weinig over de middenlijn. Dit kwam doordat er een solide verdediging stond. Zo knapten o.a. Mandy en Demi veel vuil werk op, toch kwam er zo nu en dan nog een balletje langs, dan is er nog de sluitpost, Tessa. Met de goede verdediging aan de basis van een aanval was Youri het eindstation. Een mooi afstandsschot waar de Elshoutse keeper nog de vingertoppen achter weet te krijgen. Uit de corner die volgt weet Eline te scoren, alleen was de pret van korte duur, de goal werd afgekeurd. Even later was het Meggy die goed weg draaide van haar tegenstander en nam het doel onder vuur, het schot werd onschadelijk gemaakt door de keeper. Weer niet veel later was daar de volgende doelpoging, ditmaal van Els. Zij nam de bal op de pantoffel maar helaas zonder resultaat. In de eerste helft leek er geen doelpunt in te zitten voor RKDVC. Voor Elshout wel heel even. Toen Tessa de bal plots inleverde bij de tegenstander, gelukkig was de hoop voor hen snel verdwenen want Tessa wist haar foutje zelf te herstellen. De warme kleedkamer kon worden opgezocht met een 0-0 stand. Niet lang na het beginsignaal voor de 2e helft was daar de 0-1 voor RKDVC. Fabienne schoot vanaf de linkerkant raak met een droge schuiver. In de daarop volgende minuten gebeurde er niet iets waar velen het nog over zullen hebben over een aantal weken. Er gebeurde eindelijk weer wat na een kwartier. Angela was het beu alleen te mogen verdedigen en besloot maar eens te schieten van 35 meter. Bal was op doel, maar de volgende keer toch maar van iets dichterbij proberen is denk ik geen verkeerde beslissing. In de aanval erna was het Nicole die de voorsprong bijna verdubbeld. Zij zag haar poging op de lat uiteen spatten. Het was vooral eenrichtingsverkeer. Mocht Elshout er in de eerste helft nog een paar aanvallen te creëren, in de 2e komen ze alleen nog zonder bal op de helft van de blauwen. Een ongevaarlijke poging werd onderschept door de inmiddels ingevallen Mandy, die weer in het veld kwam voor Angela. Zij zette een aanval op, na veel schijven kwam de bal bij Iris, het echte gevaar ontbrak in dit schot. Het laatste wapenfeit van RKDVC kwam uit een corner. 20 meiden probeerden op ongeveer 2 meter van het doel tegen de bal te trappen. Een ouderwetse scrimmage. Hierna gebeurde er weinig meer deze wedstrijd. Het enige wat nog noemenswaardig was, was dat het zonnetje er af en toe nog doorheen kwam. Na het laatste fluitsignaal snel naar binnen, de 3 punten inlaaien en terug naar Drunen! Volgende week mogen er weer 3 punten worden toegevoegd aan het totaal, succes!