Haarsteeg 1
26-03-2017
0-1

Scheidsrechter:   Pijnenburg, M.M.G.A.
Afgelopen zondag stond de derby tegen Haarsteeg op het programma. Een wedstrijd die door de supporters en de spelers met veel spanning tegemoet wordt gezien. Dit was in de wedstrijd ook duidelijk te merken. Vanaf de aftrap ontspon de strijd om het middenveld. Kansen waren dan ook zeldzaam. In de 13de minuut was RKDVC als eerst dicht bij het doel. Na een fraai opgezette aanval komt de bal bij Maurice Adegeest. Heel beheerst legt hij terug op Jan Bullens. Ja zag echter zijn schot knap door de Haarsteegse doelman uit het doel getikt worden. Drie minuten later viel de tweede doelmogelijkheid te bewonderen. Nu was het Haarsteeg speler Robin van Esch die zichzelf een doelkans creëert. Met een geplaatst schot laat hij op zijn beurt Daan Dekkers kansloos, 0-1. Het zou tot de 42ste minuut duren voordat er weer een doelmogelijkheid te noteren was. Een schot van Haarsteeg gaat via een Drunens been juist naast.
Ook de tweede helft bleef de strijd om het middenveld het belangrijkste. Geen tot zeer weinig doelmogelijkheden vielen er te noteren. Tot de laatste vijf minuten van de wedstrijd. RKDVC ging vol op de aanval spelen. Haarsteeg werd op dat moment voor het eigen doel vastgezet. In de 87ste minuut viel de doelmogelijkheid van een spectaculaire slotfase te noteren. Ne een hoge voorzet legt Stijn Holtslag heel beheerst de bal bij de tweede paal. Yannick van Zutphen kon net niet bij de bal. In de 89ste minuut volgde de ene na de andere gevaarlijke situatie. Uit een hoekschop schiet Christiaan van de Velden tegen de lat, gevolgd door twee inzetten die nog nipt van de lijn kon worden gehaald. Een minuut later was het Rick van Woerkom di zijn inzet rakelings naast zag gaan. En in de derde minuut van de blessure tijd was het Christiaan die zijn inzet juist zag gaan.

Volgende week staat weer een derby op het programma. Uit naar Vlijmen.

Opstelling:               Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Bas Verhoeven, Yori van Delft (Rick van Woerkom 63ste), Guus Berens, Martijn van Esch (Yannick van Zutphen 44ste), Maurice Adegeest, Christiaan van der Velden, Jan Bullens (Stijn Holtslag 70ste)
Scoreverloop:          0-1 Robin van Esch 16de minuut
Toeschouwers:         700