Gouden pik van André zorgt (mede) voor driepunter

Gestel 2
RKDVC 2
26-03-2017
1-4

Scheidsrechter:   Hupkes, J.W.C.
Het debacle van de Oranje leeuwen (lees: Oranje pussy's) op de zaterdagavond zat nog vers in het geheugen toen ' Twidde het kunstgrasveld van VV Gestel betrad. Er stond - net als voor Oranje - een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Echter, de mannen uit Drunen hadden een compleet ander doel voor ogen: belangrijke punten pakken om het degradatiespook uit Drunen te verbannen.

Het belang van deze wedstrijd mocht zeker niet onderschat worden. Daardoor begon RKDVC zeer voortvarend aan de wedstrijd. Na 6 minuten kon Lars de stuiterende bal net niet onder controle krijgen en schieten. Enkele minuten later stond diezelfde Lars bij de tweede paal om binnen te tikken na een kopbal van Randy, helaas net naast.

Na 11 minuten trok een ongelofelijke wietlucht langs de dug-out van RKDVC, maar de elf veldspelers lieten zich daardoor niet afleiden. De keeper van Gestel kon na 15 minuten erg gelukkig de bal pareren na een 1-op-1 situatie met Joris. 't Twidde kreeg steeds meer de overhand in de wedstrijd, de mogelijkheden moesten nog wel gepromoveerd zien te worden tot doelpunten. De eerste kans van Gestel werd jammer genoeg al fataal. In de 21e minuut kon een voorzet van rechts vrij gemakkelijk binnengeschoten worden: 1-0.

De heren 2 lieten zich niet van de wijs brengen door deze domper. Nadat Lars in de 33e minuut werd diep gestuurd kon hij prima terugleggen op de rand van het strafschopgebied. Marc Buijs kon de bal snoeihard in het netje werken en de ploeg terug in de wedstrijd te brengen: 1-1. Slechts 9 minuten later werd de stand en tevens ruststand zelfs 1-2. Randy kon een penalty onberispelijk binnenschieten nadat Joris onheus werd bejegend door de verdediger van Gestel.

De beide ploegen kwamen ongewijzigd de kleedkamers uit. Na wat speldenprikjes van beide kanten kon trainer André in de 60e minuut zijn stempel op de wedstrijd drukken. De wissel Kevin voor Tom bleek een gouden wissel: Kevin kon koud in het veld na luttele seconden de 1-3 maken. Marc B gaf na goed doorzetten hierbij een prima assist. Ook good-old Joris Hendriks kon zijn doelpunt nog meepakken. De individuele actie kon hij bekronen met een net schot in de bovenhoek, de keepers was kansloos en de tussenstand was 1-4.

Geheel terecht werden de drie punten meegenomen in de tas naar Drunen. Belangrijke punten wel te verstaan, want de degradatiestreep is ietwat verder uit zicht geraakt.

Jordan; Koen (74' Ralph), Wessel, Stef, Jeroen; Marc D(c) (82' Mike), Marc B, Randy; Tom (59' Kevin), Lars, Joris

Wist je dat
Jordan een euro boete heeft gekost aan Joost
Koen een zus heeft waarvan Lars zich afvroeg hoe het met haar gaat
Wessel al vroeg in de wedstrijd zijn Brokje had om er vanaf te zijn
Stef al vroeg naar huis was
Jeroen het niet uitmaakt om links- of rechtsback te spelen
Marc D liet blijken wat een stukje leiderschap doet op het middenveld
Marc B het een aantal keer flink oneens was met Marc D (onterecht)
Randy wisselde van positie met Marc B waarmee Marc D het niet eens was
Tom voor de driepunter zorgde door van het veld af te gaan
Lars de 100 meter loopt in 3 minuten
Joris een mooi petje tegen de zon had in de derde helft
Kevin na 15 seconden weer gewisseld kon worden? Taak volbracht

Klik hier om het album te bekijken.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven