Diepe crisis: Thuisnederlaag tegen hekkensluiter

Veerse Boys 4
26-03-2017
2-4

Scheidsrechter:   Hagelaars, P.H.
DRUNEN - Even leek het er op dat RKDVC 6 weer aan de betere hand was. Dat een goed resultaat niet uit zou kunnen blijven. De wedstrijd tegen Veerse Boys, hekkensluiter in de 4e klasse, moest weer eens een driepunter opleveren. Een team dat niet eens meer traint, en na dit seizoen waarschijnlijk uit elkaar gaat vallen. Een warming-up zat er voor de bezoekers ook niet in, of het moet het sjekkie zijn dat in de tocht naar het speelveld werd gerookt. Maar niets was minder waar. DVC verloor op eigen veld met 2-4. De ondergrens zoals men dat noemt, waar doorheen is gezakt. En hard ook.
Op basis van de eerste 15 minuten leek het er nog niet op dat RKDVC in de problemen zou gaan komen. De gewenste openingstreffer werd ondanks 2 grote mogelijkheden niet gemaakt. Bij het eerste moment van gevaar door Veerse Boys zou de bal uiteindelijk in de kluts achter de doellijn belanden. Deze goal werkte door binnen de ploeg, die door de negatieve reeks niet meer bestand is tegen veel tegenslag. Het werd erger. Veerse Boys kwam ook op 0-2. Dit kon toch niet waar zijn? RKDVC was het kwijt, en had een duwtje in de goede richting nodig. Een mooi boogballetje welke net onder de lat binnen viel van de voet van Michael Leijte was dit figuurlijke duwtje. De aansluitingstreffer gaf de spelers weer de hoop in een goede afloop. RKDVC werd feller en beloonde zichzelf nog voor rust met de gelijkmaker. Mark van Engeland was trefzeker met een mooie schuiver in de verre hoek: 2-2.
Na rust zou RKDVC er overheen klappen. Erg overtuigend was het spel echter zeker niet. VB kon af en toe gebruik maken van de ruimte op Drunense helft en was in tegenstoten vaak kansrijker dan RKDVC. Marco Pulles had nog een goede vrije trap in huis(net over) en Rik Blokland zag zijn kopbal gekeerd worden door de doelman. Verder dan deze momenten kwam de ploeg na rust eigenlijk niet. Veerse Boys kwam op voorsprong. Een verre bal viel tussen de verdediging en onze keeper. De buitenspeler was er als eerste bij en tekende keurig voor de 2-3. Dit scenario zorgde voor nog meer chagrijn bij RKDVC, waar minder en minder goed ging. Zo kon ook in de 85e minuut nog simpel de 2-4 gemaakt worden, en was het over en sluiten. Een bijzonder beschamende nederlaag. Voor RKDVC staan er nog 4 competitiewedstrijden en 1 bekerwedstrijd op het programma. Om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uit gaat, is het tijd voor de ommekeer, want hier wordt niemand vrolijk van.