Dit gelijkspel voelt als een overwinning!

OJC ROSMALEN JO19-1
01-04-2017
1-1

Scheidsrechter:   Vlegels, R.H.R.
Hoog bezoek vandaag voor de A1, de koploper komt naar Drunen om even 3 punten op te halen. Wij waren echter niet van plan om OJC de punten mee te geven, ze zullen er voor moeten vechten. Vlak voor aanvang van de wedstrijd meldde de scheidsrechter dat de belijning op het hoofdveld niet voldoende genoeg was en vroeg om een alternatief veld. Die was er niet op deze zaterdagmiddag en dus was het hoofdveld het podium voor deze wedstrijd. Niet lang na de aftrap vlogen de termen als 'knolleveld' en 'weiland' je om de oren. Ik moet zeggen dat het er ooit weleens beter bij gelegen heeft. De spelers hadden er ook zichtbaar last van, met de balaanname wilde het nog weleens gebeuren dat de bal opstuiterde en zo over de voet heen ging. We probeerde gevaar te stichten middels een lange bal. Vaak bleef de echte dreiging echter uit, vaak ook omdat de doelman van OJC goed meevoetbalde en het strafschopgebied regelmatig uitkwam. Maar ook Ontspanning Door Inspanning Juliana Combinatie Rosmalen kwam niet tot grote kansen. We knokte veel, en schuwde duels niet, we waren net zoals vorige week, een team. De grootste kans die we kregen was in de 38ste minuut, toen Roy een wereldpass gaf op de diepgaande Osman. Hij hield de verdediger van de bal en oog in oog met de keeper faalt hij niet, met een laag schot passeert hij de doelman. 1-0. Dit is ook meteen de ruststand. We voelen dat we kunnen winnen vandaag. We spelen echt als team, erg gedisciplineerd. Nog geen 120 seconden na het beginsignaal voor de 2e helft, gaf het scorebord 1-1 aan. Nadat OJC erg fel uit de kleedkamer kwam was een 'Jeroentjte' voorafgaand op een laag schot in de korte hoek ons te machtig. Weer 120 seconden verder houd Jordan ons op de been door een schot van dichtbij te kraken. Zij komen wat meer aan voetballen toe dan in de eerste helft. We ontsnappen nog een keer aan de 2-1. Elke verdediger van ons werd te kijk gezet, een schot was ook Jordan te machtig. Toch gooide enkele verdedigers zich nog voor de bal om zo een doelpunt te voorkomen. Na deze actie kwamen we terug in de wedstrijd. Ook al werd het spel, hoe later het werd, steeds onrustiger. Zo onrustig zelfs dat we fouten gingen maken achterin. We zijn in deze korte periode 3x door het oog van de naald gekropen, mede door goede verdedigende acties. In de blessuretijd gebeurde er erg veel. Zo was er een corner voor OJC. Deze corner werd weggewerkt maar vrijwel direct ook weer teruggebracht met een schot, randje 16. Er was appél voor hands op de doellijn, televisiebeelden zullen moeten uitwijzen of het ook zo was. In de tegenaanval gaf Roy een bal achter de verdediging op Bas, de 2-1 leek in de maak, echter was daar weer die keeper die weer ver voor zijn doel stond, die de bal tegen zijn lichaam kreeg. De bal kwam uit bij Jelle, hij bedacht zich geen moment en schoot meteen. De keeper had geen schijn van kans, de bal werd met een uiterste krachtsinspanning van een verdediger uit de doelmond weggehaald. Toen het eindsignaal klonk was er een en al euforie. Natuurlijk om het gewonnen punt maar ook zeker omdat we weer een team zijn. We bedanken de arbiter, die zonder ook maar 1 kaart te geven, de wedstrijd goed leed Volgende week gaan we met de bus naar Vlissingen waar JVOZ op ons staat te wachten. Met een overwinning gaan we over JVOZ heen en keren we terug op de 4e plek. Succes!

We weer een echt team zijn en nog 6 punten gaan pakken dit seizoen?