Kleine foutjes weer fataal!

RKDVC JO15-2
Gilze JO15-1
01-04-2017
1-3

Scheidsrechter:   Houtum, A.H.M. van
Na de complete offday van vorige week waren de boys erop gebrandt dit vandaag niet te laten gebeuren. Van tegenstander Gilze JO15-1 wisten we uit de vorige wedstrijd, dat hun gehele rechtervleugel en centrale verdediger zeer sterk was. Met 'n kleine aanpassing van onze kant wilden we dit gevaar proberen te neutraliseren. Tot onze verbazing kreeg Gilze vanaf de aftrap van DVC JO15 de mogelijkheid om direct hun 1ste aanval over, jawel hun rechtervleugel, op te zetten met al direct de dreiging van de 0-1 tegen. Maar door goed keeperswerk van Luuk werd dit voorkomen. Ondanks het meeste balbezit voor G.in de beginfase wisten de DVC-boys zich toch aardig in de wedstrijd te spelen en ook enkele malen in de G-16 te komen. Halverwege de 1ste helft werd alweer!! 'n onnodige fout van onze kant genadeloos afgestraft 0-1. Toch weer 'n domper voor het gehele team net op 'n moment dat we grip op hun goede positiespel leken te krijgen. Zo jammer manne deze "foutjes" zijn ons na de winterstop te vaak overkomen waardoor we als gelijkwaardige aan de sterke JO15-1's, steeds weer onnodig tegendoelpunten krijgen.
In de rust de boys wel complimenten gegeven voor de veeeel betere instelling dan vorige week, waardoor we i.i.g. nog "in de wedstrijd zaten". Vol goede moed en bedoelingen werd er in de 2 helft geprobeerd het G. zo moeilijk mogelijk te maken.
Maar 4 min. na de speelhelft-wissel lag de 0-2 alweer in ons doel. Nee he, zag je bij sommigen op en langs het veld, niet weer zo'n veegpartij!! Maar gelukkig, misschien mede door de wissels?, werd er door allen 'n stappie extra gezet en het koppie er niet bij neergelegd, tegen deze goed voetballende tegenstander. Met halverwege de beloning van de 1-2, gemaakt door Furkan na goed voorbereidend werk van Max en Jordi. Deze aansluitingstreffer bracht G. even in lichte "paniek", daar hun coach wat aanpassingen wilde gaan doen v.w.b. de veldbezetting. Maar voor het zover was werd (weer) 'n slordigheid van onze kant afgestraft met de 1-3. Met nog 'n min. of 12 te gaan trachten wij nog iets terug te doen. Het moet gezegd, dit werd door onze manne best aardig gedaan, mede daar er door deze stand wat meer ruimte(en dus tijd!!) kwam om elkaar voetballend te vinden. Komaan manne jullie kunnen het best wel maar dan moeten die "onoplettend-laksheidjes" wel achterwege blijven, want die worden in deze klasse genadeloos afgestraft.


Gr.K&S en trouwe supporters
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven