Ondanks nederlaag was het toch mooi weer

EFC 2
02-04-2017
1-4

Scheidsrechter:   Timmers, W.A.P.M.
Koning lente deed eindelijk zijn intreden toen de heren van RKDVC 2 een cruciaal duel in de degradatiestrijd moesten spelen. Tegenstander was de Eersel Football Club uit - u raadt het wel- Eersel.

Het verschil in puntenaantal op de ranglijst was voorafgaand aan de wedstrijd 7 punten. In de beginfase van de pot was dit klassenverschil echter niet zichtbaar. Het was de Drunense ploeg die de meest gevaarlijke kansen kon creëren. Helaas konden zowel Joris als Tom niet doeltreffend zijn. Zoals de oude ongeschreven voetbalwet luidt: schiet je hem zelf niet in de kooi, dan maakt de tegenstander hem mooi. Gelukkig kon Jordan in de 31e minuut knap redding brengen op een schot van een schamele 10 meter en bleef het scorebord op 0-0 staan.

In de 41e minuut was er jammer genoeg geen houden aan. Door simpel balverlies in de Drunense defensie konden drie aanvallers van EFC op drie verdedigers van RKDVC afgaan. De middelste van deze drie kon vrij uithalen en Jordan kansloos laten: 0-1. Maar 't Twidde liet zich niet als makke schapen naar de slachtbank leiden. Ralph wist in de 44e minuut Lars diep te sturen, die zijn lichaam goed wist te gebruiken en zichzelf vrij kon draaien. Met een bal in de verre hoek bleef de keeper compleet kansloos en dit bracht de ploeg terug in de wedstrijd: 1-1.

Na de verplichte thee-onderbreking kon de ploeg uit Eersel een versnelling doorschakelen. In zowel de 51e als de 57e minuut konden ze een levensgevaarlijke kans creëren. In eerste instantie ging die bal nog over het doel, maar de tweede kans was wel raak. Bij een corner werd Jordan al dan niet gehinderd, waarna eenvoudig de 1-2 gescoord kon worden.

Na de dubbele wissel van 't Twidde en een tactische omzetting naar 3-4-3 werd getracht de gelijkmaker te maken. Automatisch werd hierdoor achterin meer ruimte weggegeven. In de 80e minuut werd uiteindeljk de onvermijdelijke 1-3 gemaakt. In de laatste officiële speelminuut werd het zelfs 1-4.

Jordan; Koen, Wessel, Stef, Jeroen (62' Mikel); Marc D(c), Marc B (28' Ralph) Randy; Tom (62' Osman), Lars, Joris