02-04-2017
1-0

Scheidsrechter:   Zuilichem, S.C.A. van
Na de teleurstellende uitslag vorige week tegen Haarsteeg stond vandaag weer een derby op de agenda, ditmaal tegen Vlijmense Boys. Beiden middenmoter met vooraf maar drie punten verschil in het voordeel van RKDVC.
In de eerste helft was RKDVC voetballend de bovenliggende partij maar was Vlijmense Boys gevaarlijker en kreeg de betere kansen. Na 5 minuten kreeg Jan Bullens de eerste goede kans. Hij kon alleen op de keeper af, maar door een goede redding geen doelpunt. De 17e minuut uit een corner ging een kopbal van Bas Verhoeven net over. Vrijwel direct daarna kon Vlijmense Boys tot tweemaal toe alleen richting de goal. De eerste belandde recht in de handen van Daan Dekkers en de tweede werd niet goed meegenomen zodat deze ook onschadelijk gemaakt kon worden. In de 32e minuut was het Vlijmense Boys dat de score opende. Nadat de bal een paar keer achter elkaar door Vlijmense Boys in de zestien werd gebracht viel de bal voor de voeten van spits Johnny de Nies. Die aarzelde niet en schoot de bal met een lage schuiver in de lange hoek, 1 – 0. Vlak voor rust kreeg RKDVC haar beste kans. Na een scherpe voorzet van Guus Berens leek Jan Bullens de bal voor het intikken te hebben, maar hij raakte deze verkeerd en van een meter afstand vloog de bal over het doel.
De tweede helft gaf vrijwel hetzelfde beeld. RKDVC probeerde de druk op de goal van Vlijmen op te voeren en Vlijmense Boys probeerde vooral de voorsprong te verdedigen. In de 7e minuut werd een vrije kans voor Christiaan van de Velden afgevlagd voor buitenspel. De bal viel nog wel in de goal maar helaas afgekeurd. Daarna volgde nog een paar kleine kansen voor RKDVC. Een laag schot van Guus Berens recht op de keeper, een kopbal van Jan Bullens nadat de bal hoog in de zestien werd gebracht en een kopbal van Maurice Adegeest net over. De rest van de tweede helft wist Vlijmense Boys relatief eenvoudig te voorsprong te behouden en kon RKDVC niet echt gevaarlijk meer worden. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Vlijmen nog een keer te scoren maar door de scheidsrechter werd daaraan voorafgaand een overtreding gezien en het doelpunt werd afgekeurd. Voor het eindresultaat maakte dit niet meer uit want een minuut later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling:                Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Rick van Woerkom, Bas Verhoeven, Christiaan van de Velden, Guus Berens, Maurice Adegeest, Martijn van Esch en Jan Bullens.
Scoreverloop:            32e minuut 1-0 Johnny de Nies
Publiek:                    200