RKDVC heeft het heilige vuur terug tegen Waspik

Waspik 3
RKDVC 6
02-04-2017
2-10

Scheidsrechter:   Pijnenburg, M.P.W.J
WASPIK - Kommer en kwel de laatste tijd bij heren 6, met vorige week de nederlaag tegen Veerse Boys als dieptepunt. Wanneer zou de ommekeer komen? Zoú die überhaupt nog komen? Het heilige vuur bleek in de Waspikse weilanden te liggen. Een ontketend RKDVC vaagde Waspik volledig van het veld en won met liefst 2-10.
Op een prima bespeelbaar veld en met een heerlijk zonnetje op de bol nam RKDVC direct het heft in handen. Waspik werd op het middenrif opgevangen en van daaruit combineerde DVC zich door de Waspikse defensie heen. De Waspik doelman kende een uiterst ongelukkige middag, welke hij zelf inluidde. Een doeltrap schoot hij in de voeten bij Rik Blokland, die opstoomde en de bal uiterst koelbloedig in de verre hoek plaatste. De drive was goed bij RKDVC. Direct na de openingstreffer werd een kansrijke aanval nog afgevlacht wegens buitenspel, maar een minuut later was het voordeel voor de Drunense aanval. Uiteindelijk liep Dennis Damen op aangeven van Thijs de 0-2 binnen.
Er zat nog veel meer in het vat. Met wederom Thijs in de rol als aangever. De Waspik defensie was niet in staat zijn assist tegen te houden. Michael Leijte pikte op en passeerde keurig de arme Waspik goalie. Zoals gezegd was het voor hem geen beste middag. Een strakke vrije trap van Mark van Engeland liet hij onder zich door schieten en dit betekende inmiddels de 0-4. Een ongekende luxe voor RKDVC, dat de laatste maanden juist zo veel tegenslagen had gekend. Wellicht daardoor was de drang naar meer en meer goals aanwezig. Voor rust kwam er nog ééntje bij. Een perfecte corner werd in eigen doel verwerkt. Aangever was voor de verandering Thijs.
Met tegenzin namen de Waspikse 11 weer plaats op het speelveld voor het begin van de 2e helft.
Amper begonnen werden de intenties van RKDVC meteen duidelijk. Remco van der Linden kreeg op links alle gelegenheid om Thijs Fokker in stelling te brengen: 0-6. De ruimtes op het veld werden iets groter, en door de enorme drang naar goals werd RKDVC iets slordiger in de passing. Toch deerde dit in eerste instantie niet om de score uit te breiden. Willem v/d Velden stuurde Dennis Damen over de as van het veld richting de Waspik goalie. Deze werd ruim omspeelt en de bal ging in het net. De irritatie bij Waspik nam meer en meer toe. Het leek eigenlijk nergens meer op. Bij de 0-8 wilde men stappen voor buitenspel op de steekpass die Norbert Kolen zou gaan geven. Doordat de laatste linie zo enthousiast vooruit stapte, kon Norbert simpel zelf doorlopen en de 8e Drunense treffer scoren.
Hierna volgde 5 minuten waarin RKDVC ineens een zenuwinzinking kreeg en mee ging in het niveau van Waspik. Direct na de 0-8 mocht de Waspik spits wegdraaien en de 1-8 aantekenen. Kort hierna een identieke situatie, en ook nu een goal. Er was zelfs een derde(!) moment binnen 5 minuten waaruit Waspik kon scoren, maar Ten Cate Niels redde op de doellijn. Veel scheldpartijen verder en met heel veel moeite kon RKDVC zich herpakken en de jacht naar de 10 voortzetten. De 9e Drunense treffer kwam van de voet van Thijs Fokker die daarmee zijn 2e goal van de middag maakte. De eer was aan Maarten van Bokhoven om RKDVC naar de dubbele cijfers te schieten. Een lage voorzet schoot hij keurig tussen de palen, iets wat vandaag goed genoeg was om er een goal van te maken. Zo kwam de krankzinnige eindscore van 2-10 tot stand.
Een ongekende wilde voor RKDVC. De inzet en strijdlust was goed. De combinaties werden gezocht, men hielp elkaar en iedere fout van Waspik werd genadeloos afgestraft. Hopelijk kunnen we deze ingrediënten behouden en ook in de laatste wedstrijden van het seizoen blijven tonen, zodat we het seizoen toch nog positief af kunnen sluiten. Het was genieten.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven