Dongen 4
09-04-2017
2-2

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
DRUNEN - Een in de competitie uitgeblust RKDVC heeft haar peilen gericht op de halve finale van de beker. Op 2e paasdag wordt deze wedstrijd gespeeld in Veldhoven tegen UNA 4. Voor RKDVC zaak om weer in een lekkere flow te komen. De start van deze flow was prachtig door een overtuigende 2-10 zege op Waspik. De manier van spelen en de effectiviteit in afronding was prima in orde. Hoe anders was dit een week later in de thuiswedstrijd tegen Dongen. De flow kwam alweer ten einde. Het missen van kansen brak RKDVC, dat ondanks de gelijkmaker in extra tijd ook nog kans had op winst, uiteindelijk op.
Zonder de technische staf en met gelegenheidsduo Leijte-Blokland op de bank was er van een gewenningsfase geen sprake. Vanuit de vertrouwde opstelling en systeem werd de wedstrijd goed gestart. RKDVC deed haar plaats op de ranglijst eer aan en het lager geklasseerde Dongen schikte zich in haar rol als tegenhouder. Gedurende het eerste halfuur was RKDVC diverse malen kansrijk. Vaak stond het vizier echter niet op scherp en was de poging niet op doel. De grootste kans was voor Dennis Damen na een fout in de opbouw bij Dongen, maar hij schoof de bal net naast. In de 20e minuut kwam DVC wel op voorsprong. De teruggelegde bal door Luuk Buijs werd doeltreffend afgerond door Thijs Fokker: 1-0. Het wedstrijdbeeld kantelde licht in het laatste kwartier van de 1e helft. Uit de eerste de beste kans scoorde de Dongen spits, dient gezegd te worden, zeer behendig. Met een gelijke stand ging men de rust in.
Na de pauze een aanvallender RKDVC, dat op zoek was naar kansen en doelpunten. Kansen kwamen en zeker. In de 65e minuut leek DVC dan ook op voorsprong te komen nadat een Dongen verdediger een lage voorzet miste. Helaas was Luuk hier niet op voorbereid en kon hij zijn voet niet goed meer achter de bal plaatsen. Een kwartier voor tijd volgde wederom een zeer doelpuntrijke situatie. Ditmaal was de andere Luke onfortuinlijk en ging ook deze grote kans aan DVC voorbij. In de omschakeling na die kans kon Dongen snel voor de goal komen en was het wél raak: 1-2. RKDVC kon zich vol gaan richten op de aanval. Uiteindelijk betaalde dit zich toch nog uit. Vanuit een strakke hoekschop in minuut 90 van Thijs Fokker werd de bal binnen gekegeld door Niels ten Cate. Bíjna haalde DVC zelfs nog het volle pond binnen. In minuut 90+2 wederom een hoekschop en de allerlaatste kans. Het recept was hetzelfde: Thijs Fokker gooide voor, Niels ten Cate met de inzet. De bal viel via de onderkant lat helaas terug het speelveld in en kon worden weggewerkt. Hierop volgde direct het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter.
De dikke zege bij Waspik kreeg helaas geen vervolg. Hierdoor is het af te wachten welk niveau DVC aanstaand paasweekeinde kan halen als het de halve finale van de beker speelt tegen UNA 4. Hierna volgen voor de competitie nog wedstrijden tegen DESK en Baardwijk. Hopelijk mogen we het seizoen afsluiten met de bekerfinale. Hier gaan we a.s. maandag ons best voor doen!