Meeslepende slotfase levert 't Twidde waardevolle overwinning op

RKDVC 2
Madese Boys 2
30-04-2017
4-2

Scheidsrechter:   Piket, E.
De kater van vorige week moest en zou deze week worden weggespoeld om kans te houden op rechtstreekse handhaving. De boys uit Made waren een belangrijke horde op weg naar dit hogere doel. Met een ziek, zwak en misselijk achttal op de tribune werd de wedstrijd aangevangen. Aan het weer zou het deze dag weer niet kunnen liggen.

Door een vervelende blessure van spits Lars mocht Joep zijn opwachting maken in de punt van de voorhoede. Dit vertrouwen kon hij na slechts acht minuten al bekronen door de een-op-een situatie over de keeper heen te lobben, maar helaas liet hij dit na. Het was niet geheel duidelijk of Made een keeper had meegenomen, of dat ze de buschauffeur in de goal hadden gezet. Het duurde maar liefst tot de 30e speelminuut voordat deze man met de handschoenen werd uitgetest. Op miraculeuze wijze wist hij een korteafstandsschot tot corner te verwerken.

De eerste beste kans van de jongens uit Made leverde direct een 0-1 achterstand voor ons op. Een lange bal viel over de Drunense defensie waaraan een luchtje van buitenspel hing. In de confrontatie tussen spits en keeper wist de spits als winnaar uit de strijd te komen door een boogbal in het net te werken. Net voor rust kon de stand gelijk worden getrokken. Tom kon een voorzet bij de tweede paal langs de keeper schieten. Een kleine mentale tik voor Made.

In de tweede helft werd volle bak gestreden door de heren van 't Twidde. Helaas kon Made in de 67e minuut op schitterende wijze de 1-2 maken via een afstandsschot. Het offensief van Drunen kon tot tien minuten voor tijd weinig gevaarlijks opleveren. Puur doorzettingsvermogen en wilskracht konden in deze slotfase alsnog voor een super belangrijke overwinning zorgen. Doelpunten van Koen, Joep (penalty) en Rik wisten een 4-2 eindstand op het scorebord te krijgen. Drie levensbelangrijke punten bleven in Drunen.

Jordan; Koen, Wessel, Stef, Rik; Sander, Ruud, Randy (74' Mauries); Tom, Joep, Rick (c) (46' Ray)

Wist je dat
Jordan weer bijna (maar niet helemaal) de nul heeft gehouden
Koen veel geleerd heeft van een kwartier spitsen tegen Brabantia
Wessel de eerste meter van Mitchel heeft gemist
Stef vandaag eindelijk weer aanvallend wilde koppen
Rik als kleinste van het veld de laatste kopgoal kon maken
Sander het enige doelpunt voor de A1 heeft gemaakt (0-1 verloren)
Ruud vandaag wederom drie punten pakt, en een gele kaart
Randy met een 1-2 tussenstand het veld verliet
Tom drie wedstrijden voor het einde zijn eerste competitiedoelpunt maakte
Joep als interim spits meer scoort dan de vaste spits
Rick als kapitein het schip voortijdig verliet
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven