SVSSS 1
30-04-2017
3-1

Scheidsrechter:   Panjoel, H.S.A.
Zondag stond de wedstrijd tegen de nummer 4 in het klassement. Voor RKDVC kon in deze wedstrijd een kans op nacompetitie open worden gehouden. Daarvoor moest wel gewonnen worden. Bij winst zouden de Drunense jongens ook definitief veilig zijn. Vanaf de aftrap lieten de DVC-ers zien dat zij dit goed hadden begrepen. Binnen drie minuten werd zelfs een voorsprong genomen. Maurice Adegeest kreeg de bal op de vleugel en kon de bal voorbrengen. Daar was het Stijn Holtslag die de bal direct doorlegde op de mee opgekomen Martijn van Esch. Martijn liet de geboden buitenkans niet liggen en zorgde met een schuiver in de verre hoek voor de 0-1. Hierna bleef RKDVC met verzorgd spel de bovenliggende partij. Toch liep RKDVC tegen enkele blessuregevallen op. Zo moest in de 23ste minuut Bas Verhoeven gewisseld worden wegens hamstring blessure, invaller voor hem was Rick van Woerkom. In de 37ste minuut was Giel Brandts zeer ongelukkig in een duel. Hierbij kwam zijn tegenstander te hoog in en raakte hem op zijn wenkbrauw. Hij werd vervangen door Ersel Akturan. Ersel maakte op deze wijze zijn debuut in het eerste team. SVSSS moest zich beperken tot snelle uitbraken. Deze werden extra gedragen door de felle wind die de ploeg de eerste helft mee had. Dit leverde ook enkele kansen op. Het was Jim de Laat die tot tweemaal toe hieruit tot scoren kwam. In de 30ste minuut werd hij fraai aangespeeld en passeert Daan Dekkers met een bekeken lob, 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft stond hij geheel vrij bij de eerste paal en kreeg de bal op maat aangespeeld. Met een eenvoudige intikkertje legde hij de 2-1 ruststand vast.
Ook in de tweede helft had RKDVC het betere van het spel. Dit werd de Drunenaren ook door de gastheren gegund, omdat zij meer op hun verdediging gingen spelen. Hierbij konden zij rekenen op een snelle a-junior, Max Tjoa, die telkens bij een uitbraak aan het werk werd gezet. Het gevolg was dat RKDVC enkele malen dicht bij de gelijkmaker was. In de 53ste minuut zorgde een vrije trap van Damian van Bijnen voor het nodige gevaar. Maar de doelman van SSS kon reddend optreden. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Guus Berens. Maar hij kon de geboden kans net niet omzetten in een treffer. In de 57ste zag Martijn zijn afstandschot juist overgaan. En twee minuten later kon Stijn verrassend uithalen. Nu zorgde de kruising ervoor dat de bal niet tegen de netten kwam. Zoals gezegd zorgde Max Tjoa voor gevaar voor het Drunense doel. Zo schoot hij inde 60ste minuut juist over. In de 78ste minuut was Max toch doeltreffend. Na een fout in de verdediging van DVC was hij er als de kippen bij om de 3-1 binnen te leggen. Hoewel hierna probeerde de jonge Drunense ploeg nog van alles, maar de ploeg zou toch niet meer tot scoren te komen.

Opstelling:             Daan Dekkers, Bas Verhoeven (Rick van Woerkom 23ste), Tim Poel, Damian van Bijnen, Giel Brandts (Ersel Akturan 37ste), Roy Lamers, Christiaan van de Velden, Guurs Berens (Osman Bostanci 70ste), Stijn Holtslag, Martijn van Esch, Maurice Adegeest.
Scoreverloop:        0 - 1 Martijn van Esch 3de minuut
                                 1 - 1 Jim de Laat 30ste minuut
                                 2 - 1 Jim de Laat 45+3 minuut
                                 3 - 1 Max Tjoa 78ste minuut
Toeschouwers:        100