Snipperdag DVC 6 levert gelijkspel op

DESK 4
RKDVC 6
30-04-2017
4-4

KAATSHEUVEL - Een in de competitie uitgekookt RKDVC heeft op bezoek bij hekkensluiter DESK niet weten te winnen. Na een periode zonder de juiste inzet en beleving leek alles nog goed te komen, maar mede door extreem grote personele problemen werd de opgebouwde voorsprong alsnog weggegeven: 4-4.
Bij DVC zijn de ogen gericht op 20 mei. Dan speelt men de bekerfinale tegen Braakhuizen. Echter in de competitie stonden er nog 2 wedstrijden op het programma die zouden moeten dienen als springplank richting die bekerfinale. Op bezoek bij DESK kwam hier helaas niets van terecht. Al binnen 2 minuten werd de gemakzucht afgestraft door spits Joep, die een patent lijkt te hebben op veel goals tegen RKDVC.
Het halve bak spelende DVC bracht zichzelf door de instelling verder in de problemen. Gebrek aan communicatie zorgde voor een harde hoofd-tegen-hoofd botsing tussen Frank en Luke. Beide spelers konden het duel niet voortzetten, Frank moest zelfs met een fikse hoofdwond door richting eerste hulp voor wat hechtingen. De 2 meegenomen wissels mochten zo na een kwartier al invallen. Koud in het veld zagen zij de opgave nog wat lastiger worden. Wederom Power Joep die niet van de bal te houden was en de 2-0 binnen schoot. Beetje bij beetje kwam RKDVC vervolgens bovendrijven. Druk vooruit resulteerde er in ieder geval in dat DESK enkel nog de lange bal kon spelen, die we veelal mochten opvangen. Remco v/d Linden was verantwoordelijk voor de eerste serieuze waarschuwing; zijn inzet trof de paal. Het was de opmaat naar meer kansen. Met Thijs vanaf links kwam er meer gevaar via de flanken. Een voorzet van Thijs kwam via een kluts situatie voor de voeten van Luuk, die de aansluitingstreffer binnen schoot. De ballen kwamen lekker voor, en daar profiteerde verdediger Remco v/d Linden tweemaal uitstekend van. De voorzet van Thijs kreeg hij nog wat gelukkig tegen zich aan gebokst, bij de voorzet van Roy kopte hij perfect raak: 2-3.
De achterstand was in mum van tijd van het bord af en direct na rust werd het zelfs 2-4. Roy tikte een voorzet van Luuk bij de 1e paal binnen. Hierbij raakte ook Roy geblesseerd. Van fitte wissels was geen sprake meer, die hadden we namelijk uitgeleend aan DVC 3. De geblesseerde Rik Blokland moest onverhoopt invallen en met 10,5 man gingen we verder.
RKDVC viel weer wat terug, wellicht mede door de opgebouwde voorsprong. Pas richting het laatste kwartier werd het duel weer een beetje boeiend. En dan met name voor de Kaatsheuvelse aanhang. Nadat ook Ruben Verheij geblesseerd uitviel, en DVC tijdelijk met 9,5 man op het veld stond, werd een verdediger door DESK doorgeschoven naar de spitspositie. Pompen of verzuipen. En weer was daar Joep die te gemakkelijk ruimte kon maken voor een schot: 3-4. Enkele minuten voor tijd was Joep wederom niet van de bal te krijgen en schoot hij de 4-4 achter Berry.
Ondertussen had coach Harry wat voetbalspullen bij elkaar gesprokkeld en hobbelde hij de laatste 5 minuten ‘een bietje d’r tussen’ mee.
Enfin, de wedstrijd eindigde in 4-4. Volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd van dit merkwaardige seizoen. Een seizoen waarin DVC uit de startblokken schoot, de ene na de andere wedstrijd winnend afsloot en dik aan kop ging. Na de winterstop zakte het geheel als een kaartenhuis in elkaar. Toch hebben in 2017 wedstrijden voor het bekertoernooi (Valkenswaard en UNA) en in de competitie uit bij Waspik aangetoond dat RKDVC nog steeds in staat is om het niveau van 2016 te halen. Uit het niets. Laten we de wedstrijd tegen Baardwijk wel goed gebruiken als springplank en dat niveau weer aantikken. Een mooie sterke tegenstander als opmars voor die bekerfinale. Bovendien zal Baardwijk bij een overwinning in Drunen het kampioenschap binnen halen. Dit willen we uiteraard niet op de Drunense velden laten gebeuren.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven