Gelijkspel voldoende om klassebehoud veilig te stellen

LONGA 1
07-05-2017
0-0

Scheidsrechter:   Swaanen, J.W.J.
Het was vooraf al bekend dat de verdediging van LONGA weinig doelpunten toestond, maar dat ze aan de andere kant ook weinig doelpunten maakten. Het is overigens het laatste seizoen dat LONGA als zelfstandige club bestaat, want er staat een fusie met twee andere clubs op stapel. De eerste vijf minuten van het duel bestonden voornamelijk uit aftasten. Pas in de 7e minuut ontstond er een kans voor LONGA, maar Daan Dekkers was alert en tikte de bal naast. Verder gebeurde er vrij weinig. In de 17e minuut nog een kans voor LONGA, maar ook nu bracht Daan Dekkers redding, ditmaal met de voet. In de 38e minuut kreeg RKDVC een kans uit een vrije trap van Yannick. Er ontstond wel enige paniek in de defensie van LONGA, maar het leidde niet tot een doelpunt.
Na de rust ging de wedstrijd verder zoals hij in de eerste helft was geëindigd. In de 66e minuut kreeg Bas Verhoeven geel na een overtreding. In de 68e minuut weer een goede redding van Daan Dekkers.
Inmiddels was Maurice Adegeest gewisseld voor Ersel Akturan. Het spel ging wat heen en weer, maar leverde geen echte kansen op. Bas Verhoeven werd in de 80e minuut gewisseld voor Ray Kivits. Intussen werd er wel gejuicht, maar dat was in de kantine. Feyenoord stond inmiddels met 3 – 0 achter tegen stadgenoot Excelsior en Ajax stond met 4 – 0 voor, zodat de Rotterdammers volgende week nog vol aan de bak moeten om het kampioenschap binnen te halen. Intussen naderde de wedstrijd van RKDVC het einde. In de 84e minuut nog een kans voor Guus Berens, maar zijn schot werd geblokt. In diezelfde minuut kwam Yori van Delft in het veld voor Osman Bostanci. Daarna gebeurde er weinig meer, behalve dan geel voor Guus voor commentaar op de leiding in de 90e minuut.

Belangrijk was wel dat Taxandria had verloren, waardoor we in elk geval van hen voldoende afstand hebben en ook komend seizoen in de derde klasse uit zullen komen.

Opstelling:         Daan Dekkers, Bas Verhoeven (Ray Kivits), Tim Poel, Damian van Bijnen, Rick van Woerkom, Roy Lamers, Christiaan van de Velden, Guus Berens, Maurice Adegeest (Ersel Akturan), Yannick van Zutphen. Osman Bostanci (Yori van Delft)