DVC doet sportieve plicht en is klaar voor bekerfinale

Baardwijk 4
07-05-2017
2-2

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
DRUNEN - Ondanks het feit dat RKDVC 6 door eigen toedoen de laatste weken nergens meer voor speelde, zouden de laatste 2 officiële wedstrijden van het seizoen tóch een flinke lading krijgen. Over 1,5 week natuurlijk de bekerfinale, maar ook tijdens het laatste competitieduel stond er nogal wat op het spel. Op bezoek in Drunen kwam Baardwijk, dat bij winst het kampioenschap zou mogen vieren.
RKDVC had als de ‘Excelsior van de 4e klasse’ de opdracht om dit te dwarsbomen. Verschillende serenade pogingen van betrokken verenigingen ten spijt speelden we de wedstrijd voor onszelf, de sportieve plicht en ook niet onbelangrijk; een perfect duel om in vorm te komen voor de bekerfinale. De wedstrijdselectie werd vandaag gecompleteerd door oudgedienden Laurens van Oers en Oscar Wientjens, die dit met verve deden.
Baardwijk moest het kampioenschap zelf gaan verdienen, de stripfiguren van DVC zouden het niet cadeau geven. Dit werd na 2 minuten direct duidelijk toen na een flinke overtreding een Baardwijk-aanvaller hinkend naar de kant moest. Met een lading spanning in de benen moest Bork het initiatief in de openingsfase aan RKDVC laten. Veel duels werden uitgevochten in deze spannende pot. Na een ruim kwartier kreeg DVC de eerste goede kans van de wedstrijd. Thijs Fokker schoot een voorzet van Dennis Damen heerlijk in maar trof de lat. Langzaam maar zeker kwam Baardwijk wat vaker voor het doel bij Berry. Met lange ballen werd de grote en sterke spits gezocht. Eén keer kwam hij goed los, maar zijn schot uit de draai vloog over. Een kopbal uit een hoekschop werd door Dennis Damen bij de doellijn naar voren geschoten. Uit de ontstane aanval brak Thijs Fokker door op links. Zijn perfecte voorzet werd door Luuk Buijs met het hoofd op waarde geschat: 1-0.
Alarmfase 1 voor Baardwijk, dat via het middenveld geen vuist kon maken en haar hoop had gevestigd op de duelkracht van de sterke spits. Uiteindelijk wist Baardwijk voor rust tot een gelijkmaker te komen. Na een snelle ingooi kon de linkeraanvaller te makkelijk doorbreken en een poging lossen. Berry redde in eerste instantie, maar zag dat spits Damir vervolgens simpel kon intikken: 1-1.
Het Waalwijkse strijdplan werd halverwege omgegooid. In een 4-3-3 systeem werd de 2e helft gespeeld, maar dit had niet bepaald het gewenste effect. Wederom begon DVC feller en had het de touwtjes in handen. De irritatie bij Baardwijk nam meer en meer toe. Heel veel grote kansen bleven lange tijd uit. Het was bikkelen aan beide kanten, en hopen dat een balletje goed zou vallen. Die mazzel had uiteindelijk RKDVC. Op intuïtie en doorzettingskracht wist het Drunense aanvalsduo elkaar weer te vinden. Via 2 touchés met het hoofd gaf Luuk Buijs zichzelf de ruimte om de bal vervolgens over de doelman heen in de goal te koppen: 2-1.
De druk werd hiermee nog veel groter voor Baardwijk, dat inmiddels wist dat de concurrent had gewonnen. Bork moest hierdoor zelf winnen om in Drunen kampioen te worden. Voordat de Borkse aanvalsdrang echt tot stand kwam, moest nog één maal opgelucht adem worden gehaald. Thijs draaide op advies van Klomp senior een hoekschop ineens op goal, maar trof wederom de lat.
De weer ingevallen Baardwijk aanvaller Paul Blonk kreeg vervolgens namens de gasten de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar schoot 1-op-1 net naast. Met een extra spits nam de druk verder toe, met wat gevaarlijke voorzetten en hoekschoppen tot gevolg. Vaak wist de DVC-defensie de klus te klaren. Eén keer moest Berry van Bladel geweldig ingrijpen in de korte hoek om een tegentreffer te voorkomen. De minuten tikten weg en RKDVC kreeg op de counter meer ruimte. Een uitbraak over rechts resulteerde in een vette kans voor Thijs Fokker, maar hij schoot over.
Baardwijk bleef hoop houden op in ieder geval een gelijkspel, waarmee een beslissingswedstrijd om het kampioenschap en dus de kans op de titel levend zou worden gehouden. In de eerste minuut van de blessuretijd zou deze gelijkmaker dan toch nog vallen. Uit een hoekschop werd de bal strak binnengewerkt waarmee de eindstand van deze boeiende pot op 2-2 kwam.
RKDVC 6 lijkt klaar te zijn voor de bekerfinale op zaterdag 20 mei. De geleverde strijd van vandaag zullen we ook dan moeten tonen om een goede kans te maken om het bekertoernooi te winnen. Voor Baardwijk rest dus een beslissingswedstrijd om het kampioenschap tegen WSC 4.