RKDVC 1
14-05-2017
1-2

Scheidsrechter:   Chahid, A.
In de laatste wedstrijd moest RKDVC aantreden tegen Zwaluw VFC in Vught. De gastheer moet zich klaar maken voor de nacompetitie voor klassenbehoud. De ploeg speelde de eerste helft veel te afwachtend. Hierdoor kon RKDVC het spel volledig bepalen. Onze doelman, Daan Dekkers, zag de eerste helft geen enkele aanvaller voor zich op duiken. Daar tegenover kon RKDVC zich wel enkele mogelijkheden bijeen spelen. Zo was Christiaan van der Velden in de 27ste minuut dicht bij de openingstreffer. Hij passeerde twee verdedigers en zag zijn schot de kruising testen. Zeven minuten later bracht Osman Bostaci fraai de bal op. Zijn zuivere pass op Martijn van Esch werd direct door de laatst genoemde doorgespeeld op Ray Kivits. Zijn inzet zou juist over het doel gaan. Maar in de 38ste minuut kreeg het Drunense team toch loon naar werken. Nu kon Christiaan de bal afleggen op Maurice Adegeest. Geheel vrijstaand rondde hij bekwaam af, 0-1
De tweede helft liet Zwaluw VFC meer hun ware gezicht zien. Nu probeerde zij op basis van meer inzet een resultaat te bereiken. Dit leidde in de 50ste minuut tot de eerste aanval richting het Drunense doel. Toch zou de bal nog over gaan. Ook RKDVC bleef gevaarlijk op de counter In de 54ste minuut mocht Ray van rechts een vrije trap nemen. Deze zou uitmonden in een scherpe bal voor doel. Helaas kon Martijn net niet bij de bal, waardoor deze juist naast ging. In de 59ste minuut zou de stand zelfs gelijk worden getrokken. Famous Emmanuel kreeg een bal in de diepte aangespeeld en lobte deze fraai over de Drunense doelman heen. Toch was het een zeer betwiste gelijkmaker, omdat vele hadden geconstateerd dat de gelijkmaker uit buitenspelpositie was verkregen. Hierna bleef RKDVC op zoek naar de winnende treffer. In de 89ste minuut was het dan zover. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Bas Verhoeven. Zijn inzet zou in eerste instantie nog van de doellijn worden gehaald. Maar de tweede keer dat de bal voor zijn voeten kwam werd de bal wel tegen het doelnet gelegd. De winst werd behaald door mogelijk het jongste team van RKDVC ooit. Met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar werd de competitie afgesloten op een keurige zevende plaats.

Opstelling:        Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim poel, Damian vab Bijnen, Rick van Woerkom (Bas verhoeven 45ste), Ersel Akturan, Christiaan van der Velden, Osman Bostanci (Yori van Delft 76ste), Maurice Adegeest, Martijn van Esch, Ray Kivits (Jan Bulens 64ste)
Scoreverloop:   0 - 1 Maurice Adegeest 38ste minuut
                           1 - 1 Famous Emmanuel 59ste minuut
                           1 - 2 Bas Verhoeven 89ste minuut