JO17-1 verliest in en tegen Nuenen door persoonlijke foutjes.

RKDVC JO17-1
18-11-2017
3 - 1

Scheidsrechter:   D. Dietvors

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Waren we vorige week nog de gelukkige winnaar tegen een sterkere tegenstander nu was het eerder andersom. Niet dat Nuenen zo slecht speelde, integendeel zelfs. Het positiespel van de thuisploeg was goed verzorgd. Maar echt kansen kon de ploeg niet creëren. RKDVC kon weinig uitrichten in de eerste helft. Het speelde slap, zonder beleving en maakte veel persoonlijke fouten. Uit één van die persoonlijke fouten kon de thuisploeg profiteren en scoorde de 1-0 toen een foute pass regelrecht in de voeten van een vrijstaande Nuenense speler werd gespeeld en deze zijn eveneens geheel vrijstaande spits voor de keeper kon zetten. Die aarzelde niet en schoof de bal feilloos achter de doelman. 1-0. Verder dan een kans van Rody en van Tijmen kwam RKDVC niet zodat met een achterstand de kleedkamer werd opgezocht voor de rust. Tijdens de rust werden de foutjes besproken en afgesproken in bepaalde situaties een andere oplossing te zoeken, Echter de 2e helft was nog niet koud begonnen of keeper Julian werd wederom door zijn verdedigers in de problemen gebracht op precies dezelfde manier als voor rust. De spits van Nuenen wist hier wel raad mee en hij scoorde slim 2-0. Een onnodig doelpunt zeker gezien het feit dat net een paar minuten eerder deze situatie uitvoerig besproken is in de kleedkamer. Niet getreurd, er was immers nog tijd genoeg voor tegenactie. Dat leverde na een uur voetballen dan ook een doelpunt op toen al combinerend Bart en Rody Robbin als eindstation voor de keeper zette met een prima steekpass. Die schoof de bal onder de Nuenense keeper in de hoek. 1-2. Nog tijd genoeg om de wedstrijd te keren maar daar waar nog steeds hoop was voor de gelijkmaker en er meer op de helft van de tegenstander werd gevoetbald gebeurde het onvermijdelijke aan de andere kant. Uit een hoge voorzet leek de bal in de handen van de keeper te vallen maar een klein slippertje zorgde ervoor dat de bal op de doellijn bleef liggen en een Nuenense schoen alsnog het laatste zetje kon geven. 3-1 Dat was tevens de eindstand. Jammer dat door persoonlijke fouten de punten deze keer aan de tegenpartij gelaten moesten worden alhoewel gezegd moet worden dat het vanuit Nuenens oogpunt dik verdiend was. Die ploeg speelde beter en was minder slordig in de combinatie en verdiende de punten.