RKC Waalwijk 2
03-12-2017
1 - 4

Scheidsrechter:   Vermeegen, Luc
Vandaag stond het duel tussen de nummer 1 en 3 op de ranglijst. De Waalwijkse gasten mochten we ontvangen op het hoofdveld. De snelle spitsen van RKC deden ons in de eerste minuut al gelijk de das om. De bal werd binnen de 16 opgebracht en de spits omspeelde de keeper. 0-1. We lieten de kopjes niet hangen en namen na 15 minuten het voetballen het over. Een paar goed ballen werden vanaf links en rechts ingebracht. Echter konden we deze ballen niet goed omzetten. Mark van Heeswijk toonde zijn waarde door een perfecte assist te geven over 30 meter. Stefan Ritzerfeld kon de bal goed aannemen en wist de bal achter de keeper te schuiven. 1-1. Het duel was aantrekkelijk om naar te kijken. RKDVC kwam goed weg bij het uitkomen van Peter-Paul. Hij raakte lichtjes de speler, maar de scheidsrechter zag hier geen aanleiding om een penalty te geven. Echter 4 minuten voor tijd kon hij niet anders toen de spits van RKC over een uitgestoken been viel, net binnen de 16. 1-2. Na de rust 1 omzetting. Het duel werd wat feller. Beide ploegen moesten hard werken om de punten te pakken. RKC had diverse doelkansen. Een enkele keer zelfs 1 op 1 met Peter-Paul, maar deze kwam elk duel als winnaar uit de bus. Het had zo maar 1-6 kunnen staan. RKDVC creëerde kleine kansen. Een schotje op doel, vermeend buitenspel en een afzwaaier. RKC wist op 1-3 te komen na een simpele intikker bij de 2e paal. RKDVC bleef vooruit voetballen en moest alleen een paar counters dulden. Ook tegen 10 man wist RKDVC niet tot scoren te komen. RKC kon in de laatste minuut nog de 1-4 binnenschieten en blijft zo koploper met nog 1 duel te gaan voor de winterstop.