JO13-2 houdt één puntje over aan duel met OJC

OJC ROSMALEN JO13-5
10-03-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   Kivits, G… (+1)
De boys van de JO13-2 mochten vandaag weer de kunstgraswei betreden voor de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Tegenstander van formaat was OJC uit Rosmalen.
Dat de wedstrijd kon beginnen was overigens te danken aan de inzet van Ingrid. Zij durfde het wel aan om de vlag van de assistent scheidsrechter ter hand te nemen. De vandaag verhinderde vaste assistent, Patrick, moeten we de komende weken maar koesteren. Anders worden er niet zo veel wedstrijden meer gevoetbald.
Met de wind in de rug kwam DVC sterk uit de startblokken. Het veldoverwicht resulteerde in een paar fraaie kansen, maar het vizier had flink te lijden gehad onder de lange winterstop. Na ongeveer 10 minuten spelen, was het toch raak. Mauro was alert en wist de bal achter de Rosmalense doelman te werken. De scheidsrechter van dienst had geen doellijntechnologie nodig om te zien dat de bal de doellijn ruimschoots gepasseerd was. Het voetbal dat DVC op de mat legde was rommelig en speelde zich in een te kleine ruimte af. Dat speelde OJC in de kaart en het was maar een kwestie van tijd voordat het slechte spel van DVC zou worden afgestraft. De logische gelijkmaker volgde dan ook niet veel later. Het voetbal van DVC bleef rommelig, maar gelukkig deelde de keeper van OJC in de malaise. Hij speelde de bal pardoes in de voeten van Mauro en onze spits wist wel raad met dit buitenkansje. De rust werd daardoor gehaald met een 2-1 voorsprong. Tijdens de rust werd geprobeerd de bakens te verzetten en met name meer gebruik te maken van de ruimte aan de zijkanten. Verder kwam Sem van de E1 de verdediging versterken.
In de tweede helft had OJC het voordeel van het stevige windje mee. DVC wist maar moeilijk onder de druk van OJC uit te voetballen. Kansen voor DVC waren sporadisch. Die van OJC werden meer en groter. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht en liet uiteindelijk niet lang op zich wachten. Na deze gelijkmaker bleef OJC het beste van het spel houden en kon DVC alleen tegenhouden. Gelukkig gebeurde dit met veel inzet en werd er daardoor een puntje over de streep getrokken. Volgende week uit tegen BVV hopen we dat de goede inzet ook leidt tot wat beter voetbal. Van de week op de training gaan we daar weer aan werken.