JO17-1 verkoopt huid duur tegen koploper FC Eindhoven

FC Eindhoven JO17-1
18-04-2018
1 - 5

Scheidsrechter:   M.A.G.M. (Martin) Elshout
Op een prachtige lenteavond moest de JO17-1 een inhaalwedstrijd spelen tegen koploper FC Eindhoven. De ploeg die op koers ligt om de titel te pakken. Maar onze jongens waren niet van plan zich zomaar op de slachtbank te laten leggen. Integendeel, met de volle druk naar voren werden de gasten verrast met een strijdlustig RKDVC. De eerste 10 minuten hadden ze zichtbaar moeite mee. Aanvallend kregen beide ploegen een paar kansjes. Maar het was de thuisploeg die in de 14e minuut via een goede combinatie op rechts het eerste doelpunt scoorde. De voorzet van Tomas werd op schitterende wijze direct op de slof genomen door Tijmen en de bal verdween snoeihard achter de keeper tegen de touwen. Absoluut het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Was het nu nog niet duidelijk wat de aspiraties waren van de thuisploeg dan zorgde dit doelpunt daar wel voor. Echter zoals het een goede BVO betaamt rechtten de gasten de rug en gaven meteen gas. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker in de 20e minuut toen de rechtsbuiten door kon zetten in de 16 en de bal in de verre hoek schoot. Jammer voor de Drunense jongens was dat ook nog een 2e en 3e doelpunt kort voor rust kon worden gescoord zodat de thee kon gaan worden genuttigd met een 1-3 ruststand. Na rust consolideerde de gasten hun voorsprong en tegen het einde van de wedstrijd kon nog 2x het net gevonden worden zodat de wedstrijd uiteindelijk met een stand van 1-5 op het scorebord eindigde. Op basis van het vertoonde spel een terechte maar iets geflatteerde uitslag. RKDVC kan zich gaan opmaken voor het spannend slot van de competitie terwijl FC Eindhoven het kampioenschap al bijna binnen heeft.