BMC VR1
29-04-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op een regenachtige zondagochtend begonnen de dames van vrouwen 2 aan een, wat te verwachten was, pittige wedstrijd tegen de koploper van de competitie, BMC. In de eerste minuten werden er al enkele kansen gecreëerd door Angela welke helaas net niet goed benut konden worden. De vrouwen van DVC begonnen sterk maar helaas opende BMC met hun eerste wapenfeit de score, 0-1. In de volgende minuten kreeg DVC weer kans op kans. Er werden veel combinaties gemaakt welke resulteerde in goed voetbal en een veelbelovende corner. In de 12e minuut werd deze corner op een prachtige wijze binnengekopt door Lisa, alsof ze het al jaren zo doet! 1-1. Meteen deed BMC weer een poging maar deze werd goed gepakt door Fabiënne. DVC bleef de sterkere partij en dat was goed terug te zien in het aantal kansen dat zij creëerden. In de 24e minuut kwam een prachtige crosspass van Sanne bij Angela in haar voeten, het schot van Angela op doel werd helaas via de keeper op de lat getikt. Enkele momenten later in weer een nieuwe aanval van DVC gaf Lisa een zuivere voorzet op Sanne, die de stand op 2-1 bracht. 10 minuten later werd een corner van Sanne gecontroleerd binnen geschoten door Ayse, wat de stand op 3-1 bracht. Met nog een kwartier van de eerste helft te spelen en een 3-1 achterstand gaf BMC niet op. Zij schoten de bal onhoudbaar in de hoek, 3-2. Nog geen minuut later brengt BMC de stand gelijk en gingen de dames van DVC de rust in met een gelijke stand. In de 2e helft zette BMC wat meer druk waardoor Fab op een ongelukkige plek, net buiten de 16, onwetend met haar handen de bal weg tikt. Dit resulteerde in 10 minuten buiten het veld en een nieuwe keeper, Sanne. De vrije trap werd genomen en deze pakte Sanne klemvast in haar handen. Een aantal minuten later krijgt Sanne weer een vrije trap voor haar kiezen die zij weer goed wist te pakken. Na de rentree van Fab wist zij nog een aantal keer de bal goed uit het doel te houden. Het spel ging erg heen en weer waar BMC aan het laatste eind trok, en de bal over Fab het doel in schoot. 3-4, wat gelijk de eindstand van deze interessante pot werd. Al met al was het een wedstrijd met goed voetbal en goede combinaties vanuit de dames van DVC en is voetballen tegen een efficiënt team als BMC, welke maar liefst 5x voor de goal is geweest en hier 4x in heeft weten te scoren, altijd lastig.