RKDVC 6 VERSTEVIGD KOPPOSITIE

RKDVC 6
SVSSS 3
29-04-2018
7 - 1

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
Aangezien de halve selectie van RKDVC 6 had besloten dat het tijd was voor vakantie moest er een beroep worden gedaan op andere teams om tot een speelgerechtigd aantal te komen. Gelukkig zijn wij als zesde zellf ook nooit te beroerd om andere seniorenteams uit de brand te helpen en dan is het fijn om te zien dat je ook bij andere teams aan kan kloppen voor versterkingen. Tegenstander svSSS 3 had hetzelfde probleem en moest een beroep doen op een aantal 0-19 en 0-17 spelers. Zodoende kon er in het kletsnatte Drunen wel gewoon met 11 tegen 11 worden afgetrapt.

Niet zozeer de personele problemen als het bijzonder fraaie doelpunt van vorige week (die ene met aanname) maakte dat spits Luuk Buijs de band droeg vandaag. Hij moest duidelijk wennen aan deze grote verantwoordelijkheid, maar dat liet zich pas na de wedstrijd merken. Want in de eerste 8 minuten had hij RKDVC eigenhandig op een comfortabele 2-0 voorsprong gezet. De man met een staart als Steven Seagal, schoof de bal eerst droog in de verre hoek om enkele minuten later fenomenaal binnen te koppen.
RKDVC was duidelijk de sterkere van de twee en domineerde het eerste half uur zonder de score verder op te schroeven. De 3-0, na een half uur, had eigenlijk niet goedgekeurd mogen worden. Nadat er verwarring was ontstaan over de plaats waar de vrije trap van svSSS genomen moest worden, pikte thijs Fokker de bal van de voet van de verbouwereerde verdediger en tikte de bal in het lege doel. RKDVC zette voor rust nog even de gaskraan open, gastspeler én vriend van het zesde, Maarten Rensink, kopte met zijn blonde lokken de 4-0 binnen. En na de lelijkste goal maakte thijs Fokker ook de mooiste goal van vandaag, Norbert Kolen gaf een pass over 40 meter a la Ziyech (waarbij hij tijdens de vlucht nog schreeuwde dat iedereen er af moest blijven) en thijs volleerde het leder heerlijk in de verre kruising.

Na rust ging de cruise control erop. Geen 130 km/u maar gewoon rode Vespa snelheid. Maarten Rensink liet Ad van Delft, die namens het vierde zijn huurling kwam beoordelen, zien waarom hij volgende week in de wedstrijd om het kampioenschap in de basis moet starten bij RKDVC 4. Na een fraaie combinatie rondde hij alleen voor de keeper beheerst af. 6-0. Het lijkt of de tegenstander in heel het stuk niet voor komt, dat is niet helemaal waar, want die ene keer dát ze aan de overkant kwamen was het gelijk raak. Onze verdedigers schrokken blijkbaar zo van de invasieve exoot in eigen strafschopgebied dat plotsklaps de 6-1 binnen viel . Het slotakkoord was echter voor RKDVC 6, Rik Blokland knikte na een puike voorzet de 7-1 op de voetbal.nl app.

Dat onze aanvoerder vervolgens de shirtjes tot dinsdag bij RKDVC liet staan is hem vergeven..
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven