’t Zesde zet reuzenstap richting titel

VCB 2
RKDVC 6
06-05-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
BIEZENMORTEL – De mei maand is voor RKDVC 6 er eentje om de vingers bij af te likken. De ploeg speelt voornamelijk uitwedstrijden tegen de complete top-5 van de competitie. Als trotste koploper mag DVC laten zien dat zij daar terecht staat. De eerste tegenstander deze maand was VCB 2. Een goed georganiseerd spelende ploeg die zich als outsider keurig tussen de topploegen heeft weten te nestelen en de 4e positie in had genomen.
Op het feestelijke sportpark in Biezenmortel werd om 11:00 afgetrapt op het ‘fantastisch goede wat toch iets minder fantastisch goed bleek te zijn toen je er op stond maar nog steeds dik prima’ hoofdveld. Ondanks het warme weer begon VCB erg fanatiek. De wedstrijd was eigenlijk direct op gang. RKDVC was bij de les vandaag en kon het fanatieke VCB bedwingen en zelfs zelf de aanval zoeken. Na 15 minuten spelen werd een vlot lopende aanval uit het trainingsboekje van de kersverse papa op de mat gelegd. Thijs Fokker werd aangespeeld, Michael Leijte schoot er links overheen en kreeg de bal uitstekend mee. Op zijn beurt bediende Michael de, uiteraard, mee ingelopen Luuk Buijs op maat: 0-1. In de fase hierna bleef het aanvallende gevaar vooral van DVC komen. Het was dan ook de wederom dreigende Thijs Fokker die een penalty verdiende en deze vervolgens ook zelf omzette in een doelpunt: 0-2. Het gevaar van VCB kwam vooral via de aanvoerder, die zicht liet uitzakken en cross passes verstuurde op de linker spits.
Na rust een nieuwe VCB aanvoerder, en dus ook geen cross passes meer. Wel een gevaarlijke corner, die bij de 1e paal werd verlengd en achter de doellijn terecht kwam. De goed leidende scheidsrechter zag dit ook en keurde het doelpunt van VCB toe: 1-2. RKDVC was wakker geschud, VCB stroopte de mouwen nog eens op. Toch kregen de gastheren het niet voor elkaar om door te drukken. Het was juist DVC dat makkelijker voetbalde doordat het iets meer ruimte kreeg. In deze fase had DVC de wedstrijd graag willen beslissen, maar verder dan een schotje en wegduiken bij een kopkans kwam DVC lange tijd niet. Hierdoor leken we af te stevenen op een billenknijp slotfase. Ware het niet dat Luuk Buijs, lekker op dreef, zijn 2e doelpunt van de dag binnen schoot (wederom met aanname). Deze 1-3 was de beslissing in het duel. De wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld tot het laatste fluitsignaal.
Door deze overwinning is RKDVC ineens erg dicht bij het binnenhalen van het kampioenschap. Doordat Elshout gelijk speelde en DVC komende week een rechtstreeks duel tegen nmr 2 Sint Michielsgestel speelt, kan de titel dan al worden binnen gehaald. Dan zal er echter wel gewonnen moeten worden bij deze sterke tegenstander. Gebeurd dit, is RKDVC 6 a.s. zondag al kampioen!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven