Zwaluw VFC 5
06-05-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   H (Henk) vanLogten
Op het begin van de heerlijk stralende zondagmiddag werd er een wedstrijdje gevoetbald tussen de nr. 1 Zwaluw en de nr. 7 RKDVC. Het zou weleens lastig kunnen gaan worden aangezien zij al meer dan 70 goals in de plus staan... We begonnen een beetje te afwachtend en waren zoekende. Het spel speelde zich voornamelijk op onze helft af de eerste 10 minuten. Maar het enige dat zij konden afdwingen was een redelijk schot van afstand. Na deze fase te zijn doorgekomen en gedaan te hebben waar de meeste het beste in zijn: drinken, gingen we zelf ook proberen te voetballen. Dit lukte nog best aardig, helaas zonder echt iets te creëren, op een afstandsschot van Rick na... Maar zij creëerde, mede door het goede compacte spel, wellicht een stuk minder. In de 2e helft gebeurde na een sterk kwartier hetgeen wat we eigenlijk niet hadden verwacht: we kwamen achter. Na nog wat aanvallender te gaan spelen werd al vrij snel de gelijkmaker gemaakt, door onze enige echte Rob. Een serieus gruwelijke goal. Van ruim buiten de 16 een diagonale streep in de verre kruising. Niemand hoeft te weten dat dit eigenlijk een mislukte voorzet was. Miel gaf de assist op dit doelpunt, dat moest en zou vermeld worden. De overwinning hing in de lucht, iedereen voelde het. We kwamen 10 minuten voor tijd ook op een 2-1 voorsprong toen Blok prima weg draaide van zijn man en de bal neer legde bij Geurds. Die kon lekker uithalen en scoren. We kopten hierna nog op de paal, wie weet ik niet. Helaas maakte zij kort voor tijd nog de gelijkmaker waardoor het 2-2 eindigde.

Supporter van de week: Lindi, die op de dag dat ze was uitgerekend, toch naar het voetbalveld komt om haar favoriete team aan te moedigen.

Patrick het verstandig vond om Marc op de bank te laten beginnen?
Kevin door een onbegrijpelijke ontwikkeling i.p.v. achterin, voorin werd gezet?