nog 3 belangrijke potjes te gaan

RKDVC 2
Zeelandia Middelburg 2
06-05-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   Z. (Zakaria) EL Yousfi
Vandaag stond er de eerste van 4 belangrijke wedstrijden op het programma. Willen we dit mooie seizoen ook mooi afsluiten zullen we tweede moeten eindigen. Dit wil eigenlijk zeggen dat uit de laatste 4 wedstrijden 12 punten gepakt moet gaan worden.
Vandaag stond Zeelandia op het programma. De ploeg die de eerste periode gepakt heeft en daarna als een kaartenhuis in elkaar gestort is. Uit werd er 4-1 verloren. Dus we hadden wat goed te maken.
Op een warme zondag werd het wat lastiger dan misschien van te voren gedacht. Vooral de eerste elft lag het tempo erg laag en wisten we moeilijk onze posities te houden. Veel onnodig balverlies zorgde voor veel extra energie verspillen.
Toch waren wij het die op een 1-0 voorsprong kwamen. Na goed opletten van SH op een defensief foutje bij Zeelandia maakte hij de 1-0. Zou dit de bevrijdende treffer zijn en konden we ons spel op gaan pakken?
Helaas, nee is het antwoord. Het spel bleef hetzelfde waarna Zeelandia terug in de wedstrijd kon komen door een rebound binnen te tikken 1-1.
In de rust werd er even een stevig woordje gewisseld. Dat dit ons toch niet mocht gaan gebeuren.
Na rust bleek al snel dat bij Zeelandia de pijp op begon te raken. Zij hadden ook geen wissels meer waardoor ze het met deze 11 moesten gaan doen. Wij gingen iets secuurder spelen en hadden wat meer adem over. Hieruit wist JF de 2-1 te score. Slordig balverlies van Zeelandia zorgde ervoor dat JF vrij voor de keeper gezet kon worden en de 2-1 binnen kon tikken. Dit was wel de bevrijdende treffer. Want hierna kon de teruggekeerde JB op redelij kdezelfde manier scoren. Ook hij werd middels een steekbal vrij voor de keeper gezet en tikte de 3-1 binnen. Na de drinkpauze rond de 70e minuut wist DVC te profiteren van het nog niet goed staan van Zeelandia waarna SH de 4-1 nog tegen de touwen wist te scheten. Hierna was het beste wel uit het spel en tikte we rustig rond.
Uiteindelijk een verdiende 4-1 overwinning. Maar in de eerste helft niet zonder slag of stoot.
Zondag mogen we uit naar MOC, zij hebben tegen ons iets goed te maken na een dikke verliespartij in Drunen. En zij blijven bij winst ook nog kans houden op nacompetitie. Dus jongens wees gewaarschuwd en zondag vol aan de bak!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven