SV TOP JO13-1
13-04-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   D.S.F. (Djanomar) Jansen
De JO13-1 mocht vandaag een kampioenskandidaat in de vorm van TOP uit Oss verwelkomen. De uitwedstrijd was in een smadelijke 7-0 nederlaag geëindigd en de afspraak was dan ook dat we dat vandaag recht gingen zetten.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat TOP voetbaltechnisch de bovenliggende partij was. DVC compenseerde dit met een stevige werklust en de bereidheid om als team te knokken voor een goed resultaat. Ondanks het veldoverwicht wist TOP dan ook weinig echte kansen te creëren. Als er dan toch een keer sprake was van een heuse kans was er altijd Rick nog die met een paar fraaie reddingen voorlopig de nul kon houden. Een verdedigende onachtzaamheid bij een corner zorgde er in de 20e minuut helaas voor dat TOP via een kopbal op voorsprong kon komen. DVC probeerde vanaf dat moment de bakens te verzetten en dook een aantal malen gevaarlijk op voor het doel van TOP. Mooie acties van met name Magloire, Vince en Bera werden helaas niet afgerond, waardoor we de rust ingingen met een 1-0 achterstand.
Tijdens de rust werden nog even een paar tactische puntjes op de i gezet en in de tweede helft liet DVC zien dat het niet bij voorbaat genoegen nam met een nederlaag. De verdiende gelijkmaker viel uit een ingestudeerde corner die door Vince voor het doel werd geslingerd en door Nick hard werd binnengekopt. Het kostbare punt werd daarna met hand en tand verdedigd en het leek er lange tijd op dat de inzet van DVC zou worden beloond. Helaas blijft het voetbal en door de lange blessuretijd wist TOP in de laatste seconden toch de overwinning naar zich toe te trekken. Jammer van al het harde werken maar met een inzet als vandaag moet het mogelijk zijn om in de komende wedstrijden goede resultaten te boeken.