BMC 4
28-10-2018
1 - 3

Scheidsrechter:   P.H. (Peter) Hagelaars
DRUNEN – Ondanks dat de klok afgelopen weekend een uur werd teruggezet was de selectie van DVC 6 niet helemaal wakker op zondagochtend. Vooraf bleek dat ’t flesje Vedett de tocht naar het sportpark voor de 2e week op rij niet heeft gemaakt. Ook na het eerste fluitsignaal was DVC allerminst bij de les. De voorwaartsen van BMC vlogen van voor naar achter, van links naar rechts op het grootste voetbalveld van de provincie Brabant. Na 10 minuten stond er een 0-2 stand op het scorebord. De 0-3 bleef DVC bespaard. Langzaam, beetje bij beetje, kwam DVC meer in het spel. Richting het rustsignaal stonden de 20 veldspelers steeds vaker volledig op de Berlicumse helft. Een van richting verandert schot van Michael Leijte (over) was de schrale oogst na 45 minuten voetbal.
Na rust wist DVC via wat omzettingen direct beter grip te hebben op de tegenstander. Men was er op gebrand om de aansluitingstreffer te maken, maar in plaats daarvan kreeg het de 0-3 te verwerken. De Drunense kansen bleken verscholen te zitten in de laatste 20 minuten. Schietkansen voor Rik en Jordi, Luuk die bij zijn eerste balcontact direct dreigend was en Thijs Fokker die de verdiende Drunense goal binnenschoot: 1-3. Verder dan dit doelpunt kwam RKDVC niet, tegen deze prima spelende tegenstander. Wellicht dat de stand op de ranglijst (BMC stond voorafgaand aan deze wedstrijd onderaan) er voor zorgde dat er werd gedacht dat dit varkentje wel even werd gewassen. Achteraf bleek dat BMC, indien compleet, zeker een hoop plaatsen te laag genoteerd staat. Desalniettemin had DVC niet hoeven verliezen. ’t Eerste kwartier breekt de ploeg echter op. Komend weekend speelt RKDVC wederom tegen het team dat de laatste positie bezet in de competitiestand. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.