Roda JC (Baardwijk)
Cambuur (RKDVC)
13-04-2019
10:00

Vandaag stond de wedstrijd tegen Roda JC (bijnaam: de Koempels) op het programma. Zij bleven 8 wedstrijden zonder puntverlies en zijn dan ook de trotse lijstaanvoerder van de C-competitie. Roda staat bekend om zijn scoringsdrift, en de thuiswedstrijd ging dan ook met 11-2 verloren. Het beloofde vandaag dan ook een lastige wedstrijd te gaan worden, mede omdat we onze duracel middenvelder Quinten en spelverdeler Sam moesten missen.

Vandaar dat de leiding besloot om het over een andere boeg te gooien. Vorige week werd al angstig gesproken over de mysterieuze man met de hamer. Daarom werd topscorer Quint deze keer met de limousine opgehaald op sportpark RKDVC, zijn tas en schoenen werden gedragen, zijn shirtje aangetrokken en zijn schoenen gestrikt. Onderweg in de auto bedachten Quint en Bas de tactiek voor vandaag: als zij bovenaan staan en wij winnen, dan staan wij dus bovenaan! Prima tactiek!

Voor de overige spelers werden de shirtjes alvast klaargelegd en de waterflessen gevuld. Deze waterflessen zijn vanmorgen bij zonsopkomst nog speciaal ingestraald door de leiding van Cambuur.

Wilt u ook weten hoe u waterflesjes in kunt stralen? Klik dan op onderstaande link:

Na een vertraging van 20 minuten kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Het preventief fouilleren bij de poort bleek te helpen, want de man met de hamer was vandaag de grote afwezige. Cambuur begon vol ingestraalde energie aan de wedstrijd en zette fel druk. Roda maakte zijn naam als doelpuntenmachine echter snel waar en kwam met een onhoudbaar schot tegen de verhouding in op voorsprong.

Het enthousiasme van de wederom massaal meegereisde Cambuur supporters zorgde er echter voor dat Cambuur bleef doordrukken en dit betaalde zich al snel uit. Pim schoot een bal door de benen van de Roda doelman en na goed doorzetten van Julian scoorde Pim ook zijn 2e doelpunt van de dag. 2-1 voor tegen de gedoodverfde kampioen!

Daarna werd er alles aan gedaan om de voorsprong te behouden. Ridwan rende letterlijk de zolen onder zijn schoenen vandaan en Jelte vocht felle duels uit op het middenveld. Resultaat: bloed, tand door de lip en en tand kwijt! In de rommelige fase daarna wist Roda 3x van afstand te scoren. Keeper Bas hield weer veel ballen tegen en voorkwam erger.

4-2 achter bij rust, prima zover!

In de rust werd er druk gezocht naar Jelte‘s voortand, maar dat bleek zoeken naar een spel in een hooiberg. De beloning van 1 snicker voor de vinder staat nog steeds!

Direct na rust reeg Cambuur de kansen aaneen. Keeper Bas schoot een uittrap over iedereen heen maar uitblinker Pim miste helaas 1 op 1 met de keeper. Ook Teun, Pim en Quint werden met schoten nog gevaarlijk. Roda luurde op de counter en wist daarom uit te lopen naar 6-2. Ook nu gaf Cambuur niet op en we kwamen terug tot 6-3, doelpunt Teun! Daar bleef het helaas ook bij.

De penalty‘s werden gelijk verdeeld: 2-2, puntje erbij voor Cambuur!

We hebben vandaag met z‘n allen genoten van deze kanjers! We worden iedere week beter en sterker, de eerste overwinning gaat binnenkort komen.

Medium Jomanda voelt het aan haar water!