Columns

Column 2

Druk zetten

www.rkdvc.nl

Een mevrouw aan de telefoon. Haar naam heb ik even niet verstaan, want ze stak meteen van wal. Waarom ik in de eerste RKDVC-column van het nieuwe voetbalseizoen niets over het Europese kampioenschap van de vrouwen heb gemeld? Dat het allemaal zo geweldig en succesvol was geweest. Spannend en meeslepend ook. En iedereen achter het team heeft gestaan en ze voor de TV aangemoedigd hebben. Heel even dacht ik dat deze mevrouw mij uit ging schelden en bovendien van vrouwonvriendelijkheid ging betichten. Daarom probeerde ik haar te onderbreken, maar ze ging gewoon verder. Of ik de verrichtingen van de meiden van Oranje wel heb gevolgd? Of alleen maar in de krant las hoe goed ze gepresteerd hebben? Toen ging ze het niveau vergelijken met dat van het mannenteam. Ze nam nogal zware woorden in de mond. Kort gezegd moesten de heren maar een voorbeeld aan de dames nemen. Daar was ik het toch wel mee eens?
 

Toen ze even op adem kwam, wilde ikzelf ook iets zeggen. Och, och, daar wilde ze niet eens naar luisteren! Het was supermeiden hier en fantastisch toernooi daar. Enthousiast publiek dat tenminste waar voor zijn geld gekregen had. Het vrouwenvoetbal staat nu definitief op de kaart. Als ik toen de telefoon een minuutje op zijn rug gelegd zou hebben, had ze het niet eens gemerkt. Snel beloofde ik haar om echt heus serieus waar een column aan het succes van de leeuwinnen te wijden. Nou, gelukkig kalmeerde ze toen een beetje door deze toezegging en werd de dame wat vriendelijker van toon. Dat ze het leuk vond dat ik naar haar wilde luisteren (...) en dat ze ernaar uitkeek wat ik over de Europese titel van het Nederlandse vrouwenteam ging schrijven. Ze wenste mij veel succes daarmee en dat ik maar een hoop inspiratie uit de prestatie van de meiden mocht halen. En of ik ook iets positiefs over damesvoetbal kon zeggen?
 

Dus, beste onbekende mevrouw, voor u en speciaal voor alle fans van Sari van Veenendaal, Kika van Es, Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en al die andere kanjers: Goed gedaan, jongens! Gefeliciteerd en... ga zo door!Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven