Columns

Column 12

SCOREBORD deel 4: OUD EN NIEUW

www.rkdvc.nl
Door de jaren heen is er zichtbaar veel veranderd op het Sportpark Aan De Duinweg. Het oude trainingsveld verdween, om plaats te maken voor het veelbesproken kunstgras.
Een heuse overdekte tribune werd gebouwd. Een nieuw clubgebouw. Een nóg gezelligere kantine en mooie kleedkamers met genoeg douches.

En weet je nog dat er van die pisbakken tussen de struiken achter de tribune en langs het trainingsveld stonden? De stenen staantribune aan de zwembadkant verdween ook en werden er op die plek en aan de straatkant veel struiken geplant. Zelfs het beroemde kastje (voor papiertjes met afgelastingen) aan de muur van friettent Polonia kon met pensioen. Want... er was iets spraakmakend nieuws in opkomst! (Welluk? Inturnet?) Iets waar een moderne club als RKDVC natuurlijk in mee moest gaan.

tsja, toen moest er op een dag een supersonisch scorebord geplaatst worden. Een elektronisch ding, met afstandsbediening en al. In de niet te stoppen vooruitgang en modernisering, werd het nostalgische oerdegelijke wit met blauwe bord en het bankje met de cijferbordjes uit het stadion gebonjourd. Het bord dat tijdens goede tijden en slechte tijden een rotsvaste supporter gebleken was.

Tijdens de spannendste wedstrijden tegen Vlijmense Boys en Haarsteeg deed het bord dienst. Onder luid gejuich van de DVC'ers werd ONS winnende doelpunt gevierd en plaatsten de jongens het gewenste cijfer op het scorebord. Schitterende kampioenschappen en onvermijdelijke degradaties heeft het bord doorstaan. Maar het moest dus weg. Jammer... (wordt vervolgd)

Jack Thomassen


Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven